Χρηστικά

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων σε Δήμους, Περιφέρειες και Δημόσιο


Ενώ τα τελευταία δείχνουν μικρή αύξηση της πραγματικής ανεργίας και δυσανάλογα υψηλά ποσοστά μερικής απασχόλησης, το κυβερνητικό επιτελείο και ο ΟΑΕΔ καταστρώνουν σχέδια αξιοποίησης διαθέσιμων κονδυλίων για τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων προσωρινής απασχόλησης.

Περίπου 36.000 άτομα θα προσληφθούν τους επόμενους μήνες σε Δήμους, Περιφέρειες και σε φορείς του Δημοσίου με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε μακροχρόνια ανέργους, στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Ο ΟΑΕΔ έχει εκπονήσει  ειδικό πρόγραμμα που θα γνωστοποιηθεί μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες και θα “τρέξει” το επόμενο δίμηνο. Θα περιλαμβάνει θέσεις εργασίας σε δήμους, περιφέρειες, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας και υπηρεσίες υπουργείων ανά τη χώρα.

Οι προσλήψεις θα γίνονται με συμβάσεις οκτάμηνης  απαχόλησης. Οι απασχολούμενοι θα αμείβονται με ημερομίσθιο 21,84 ευρώ (546 ευρώ οι μηνιαίες απολαβές)

το νέο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Βασικές προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα θα είναι η ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η ηλικία του αιτούντα, που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 67 έτη.
Οποιοι υποβάλουν αίτηση θα κληθούν να επιλέξουν από έναν έως τρεις Δήμους για μια μόνο ειδικότητα.

Στις 36.000 θέσεις εργασίας του προγράμματος του ΟΑΕΔ περιλαμβάνονται ειδικότητες, όπως: διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων

Διαβάστε επίσης