Διεθνή

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό, πέρασε πάνω από τα $2.000


Η τιμή του χρυσού έσπασε σήμερα νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το συμβολικό όριο των 2.000 δολαρίων, ωστόσο στη συνέχεια υποχώρησε ελαφρά. Γύρω στις 19.50 η ουγγιά πωλείτο έναντι 1.995 δολαρίων. Προηγουμένως, είχε φτάσει στα 2.000,11 δολάρια την ουγγιά.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει αυξηθεί κατά 30% από τις αρχές του έτους, καθώς ο χρυσός θεωρείται «καταφύγιο» σε μια αγορά αποπροσανατολισμένη από τις αβεβαιότητες καθώς η εξέλιξη των συνομιλιών Ρεπουμπλικάνων – Δημοκρατικών για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας και η ταχύτατη εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα συνεχίζουν να προσφέρουν ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο.

«Οι άνθρωποι θέλουν ασφάλεια και η ασφάλεια αυτή τη στιγμή είναι χρυσός, επειδή τα κρατικά ομόλογα δεν δίνουν αποδόσεις», δήλωσε στο Bloomberg ο Bob Haberkorn, στρατηγικός αναλυτής στην RJO Futures.

Παρά την άνοδο όμως της τιμής του χρυσού σε νέα υψηλά επίπεδα, πολλοί προβλέπουν ότι το ράλι έχει δρόμο ακόμη. Η Goldman Sachs Group αναφέρει ότι ο χρυσός μπορεί να ανέβει στα 2.300 δολάρια καθώς οι επενδυτές «αναζητούν ένα νέο αποθεματικό νόμισμα», ενώ η RBC Capital Markets βάζει τις πιθανότητες ενός ράλι στα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά στο 40%.