Ελλάδα

Νέοι κάδοι στην πόλη από τον Δήμο Πειραιά


Συνεχίζονται από τον Δήμο οι εργασίες και οι παρεμβάσεις, για έναν καθαρό Πειραιά, στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης.

Συγκεκριμένα, 600 νέοι κάδοι απορριμμάτων τοποθετήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και σκοπός είναι μέσα στην επόμενη διετία να  αντικατασταθούν όλοι οι κάδοι στην πόλη, ενώ θα τοποθετηθούν 300 νέα επικαθήμενα καλαθάκια στους εμπορικούς δρόμους του Πειραιά.

Επίσης, συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Πρασίνου, προχώρησαν σε εκτεταμένο καθαρισμό δυο εγκαταλελειμμένων οικοπέδων στα Καμίνια και στην Παλαιά Κοκκινιά, τα οποία αποτελούσαν εστία μόλυνσης. Ανάλογη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και στο οικόπεδο ιδιοκτησίας ΙΚΑ απέναντι από την Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, όπου πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες για τον καθαρισμό του οικοπέδου.

Καθημερινά, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, πλένονται πεζοδρόμια με νέα πιεστικά μηχανήματα, καθώς και κάδοι και σημεία που χρήζουν παρέμβασης με νέες μεθόδους καθαρισμού. Επιπλέον, οχήματα του τομέα Καθαριότητας επιχειρούν με σάρωθρα και πλυστικά μηχανήματα σε δρόμους όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Πειραιά, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρές οι γειτονιές της πόλης μας.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι ο στόλος του τομέα Καθαριότητας έχει ήδη ενισχυθεί, ενώ το επόμενο διάστημα ο Δήμος Πειραιά θα παραλάβει νέα οχήματα, στο πλαίσιο ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του νευραλγικού αυτού τομέα.