Αθλητικά

Νικητής ο Παναθηναϊκός στον τελικό του βόλλεϊ με Ολυμπιακό - Επική ανατροπή


Μετά από 9 σερί ήττες στα μεταξύ τους ματς, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό με 3-2 σετ στον πρώτο τελικό του League Cup και χρειάζεται πλέον μιά νίκη  με οποιοδήποτε σκορ στον επαναληπτικό της προσεχούς Τετάρτης για να κατακτήσει τον τίτλο.

Οι “πράσινοι” - που ήταν το αουτσάιντερ  στην αναμέτρηση, πήραν τη νίκη με επική ανατροπή: Ενώ έχασαν τα δυο πρώτα σετ (2-0) και φαινόταν ότι  ο αγώνας έχει κριθεί, επικράτησαν οριακά στα δύο επόμενα και με μεγαλύτερη ευκολία στο τάι μπρέικ, όπου είχαν αποκτήσει ήδη ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής  σ' αυτή την ανατροπή ήταν ο Αλέξανδρος Ράπτης, που μπήκε στο τρίτο σετ και άλλαξε πλήρως τη μορφή του αγώνα, γέρνοντας την πλάστιγγα προς την πλευρά του Παναθηναϊκού. Με 22 πόντους στα “δυόμισυ” σετ συμμετοχής του και 3 συνεχόμενους “άσσους” στο τάι μπρεικ,  ήταν αυτός που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην επικράτηση – την πρώτη επί του Ολυμπιακού από το 2015!

Ο αγώνας ξεκίνησε με επειδόδια και δακρυγόνα έξω από το γήπεδο, αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκε σε ζωντανή διαφήμιση του αθλήματος, καθώς οι δύο ομάδες πρόσφεραν εξαιρετικό θ'εαμα, ενώ η διακύμανση του σκορ  καράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ο Ολυμπιακός πήρε τα δύο πρωτα σετ με 25-21. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το τρίτο 25-23 και το τέταρτο με 26-24.  Στο τάι μπρέικ  πήρε σταδιακά διαφορά μετά το 9-9 και επικράτησε με 15-11.

Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Τετάρτη στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Αν  επικρατήσει ο Παναθηναϊκός με οποιοδήποτε σκορ, θα κατακτήσει τον τίτλο.
Εαν κερδίσει ο Ολυμπιακός με 3-2 σετ, το τρόπαιο θα κριθεί στο “χρυσό” τάι μπρέικ. Για να  πάρει τον τίτλο χωρίς να φθάσει σε τάι μπεικ θέλει νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ.