Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές


Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί για την πορεία του κορονοϊού και τις επιπτώσεις στις οικονομίες, καθώς η έκρηξη των κρουσμάτων στην Ινδία, ξεπέρασε τα τα θετικά μηνύματα από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει νέες απώλειες 2% στις 28.522 μονάδες, όπως δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,6%.

Στην υπηρεωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά περίπου 0,085% στις 3.475 μονάδες, όπως και ο Shenzen ανεβαίνει 0,41% στις 14.159 μονάδες όπως και κατά 0,3% ο CSI στις 5.098 μονάδες

Πτώση 1,65% στο Χονγκ Κονγκ για τον Hang Seng στις 28.660 μονάδες, 1,26% για τον Kospi στις 3.180 μονάδες και 0,44% για τον ASX στις 7.250 μονάδες, ενώ αντιθέτως .

Η αισιοδοξία που είχε δημιουργηθεί πρόσφατα λόγω της αύξησης του ρυθμού εμβολιασμού σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ευρώπη, μετατρέπεται τώρα σε ανησυχία ότι το ρεκόρ κρουσμάτων στην Ινδία και η επαναφορά ταξιδιωτικών περιορισμών θα φρενάρουν την παγκόσμια οικονομία. Σημειώνεται πως η αγορά της Ινδίας παραμένει σήμερα κλειστή λόγω αργίας.

Εν τω μεταξύ, στην Ιαπωνία φαίνεται όλο και πιο πιθανό πως θα επιβληθεί lockdown σε Τόκιο, Οσάκα και στις γύρω περιοχές, λόγω του νέου κύματος των μολύνσεων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα