Πολιτική

O Αν. Σαμαράς δεν ανέφερε ούτε το όνομα της Σακελλαροπούλου!


Δεν παρέστη στην σημερινή κοινοβουλευτική ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατία, καθώς απουσίαζε στο εξωτερικό, όμως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να ...λάμψει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία γνωστοποίησε ότι θα ψήφιζε την επιλογή της ΝΔ. 

Συγκεκριμένα, η επιστολή προς τον κ. Τασούλα ανέφερε: «Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, όπως γνωρίζεται βρίσκομαι στο εξωτερικό και σας γνωστοποιώ με την παρούσα επιστολή, πως αν ήμουν παρόν στην συνεδρίαση, θα ψήφιζα σύμφωνα με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Με εκτίμηση Αντώνης Σαμαράς».

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όπως είναι πασιφανές στο κείμενο του, δεν αναφέρει πουθενά το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, η οποία εξελέγη με 261 ψήφους και απλά συναινεί με την επιλογή του κόμματος.

Το όνομα του κ. Σαμαρά συζητήθηκε αρκετά, ως ένα από τα πιθανά ονόματα για να διαδεχθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο. Μάλιστα αρκετά στελέχη της ΝΔ ζητούσαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει στην επιλογή του πρώην πρωθυπουργού ως νέου ΠτΔ.

Η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από τη σημερινή ψηφοφορία και ο τρόπος που ήταν γραμμένη η επιστολή, δίχως να υπάρχει αναφορά στο όνομα της Αικ. Σακελλαροπούλου, έδωσαν τροφή για σχόλια στα πηγαδάκια του Κοινοβούλιου, τα οποία έκαναν λόγο ακόμα και για δυσαρέσκεια του πρώην αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη μη επιλογή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που το όνομα του πρώην πρωθυπουργού συζητιέται για κάποιο αξίωμα, επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού ακουγόταν έντονα πως θα αναλάβει την αντιπροεδρία της Κομισιόν, θέση στην οποία τελικά επελέγη ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Διαβάστε επίσης