Αθλητικά

Ο Παναθηναϊκός βάζει βέτο για τον Γκιρτζίκη


Σε διαρκείς επαφές με τις διοικήσεις ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι εκείνη του Παναθηναϊκού μετά τα τελευταία γεγονότα που έχουν φέρει σε οριακό σημείο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρόθεση των «πράσινων» είναι να αντιδράσουν δυναμικά και για το λόγο αυτό έχουν γίνει ήδη σχετικές συζητήσεις του Γιάννη Αλαφούζου με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ αναμένεται να οριστεί και σύσκεψη όπου σε συνεννόηση με τα νομικά τους επιτελεία θα πάρουν αποφάσεις. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επέστρεψε χθες βράδυ από το εξωτερικό, είναι ενήμερος για όλα όσα έχουν συμβεί και αναμένονται εξελίξεις.

Όπως αναφέρει η «Πράσινη», στο «τριφύλλι» είναι διατεθειμένοι ακόμη και να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους με τον Σταύρο Κοντονή και να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με την πολιτεία αναζητώντας μια λύση για το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά υπό μία προϋπόθεση: να αποχωρήσει άμεσα ο Γιώργος Γκιρτζίκης από την ΕΠΟ. «Πρώτα θα αποχωρήσει ο Γκιρτζίκης και μετά συζητάμε», είναι η θέση του Παναθηναϊκού, που φέρεται να έχει τη σύμφωνη γνώμη ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με τη Live Sport, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ ήταν έτοιμοι ακόμη και να ανακοινώσουν την άμεσή τους αποχώρηση από το πρωτάθλημα για να «ταρακουνήσουν» το σύστημα, παραβλέποντας ότι επρόκειτο για μια απόφαση με σοβαρές συνέπειες. Όμως η πλευρά της ΑΕΚ δεν ήθελε να προβεί σε κάτι τόσο ακραίο.

Τέλος, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δώσει εντολή στο νομικό τμήμα της ΠΑΕ να καταθέσει αγωγή κατά του διαιτητή Ανδρέα Παππά διεκδικώντας πάνω από 1 εκατ. ευρώ, λόγω της διαφορετικής του στάσης στα ντέρμπι του Ολυμπιακού σε Λεωφόρο και Τούμπα, καθώς το πρώτο το διέκοψε και το δεύτερο έκανε το παν για να διεξαχθεί κανονικά.

Πηγή: sport-fm.gr