ΕΥΖην

Ο Wendell Pierce ως B.B. King στην ταινία "The Thrill Is On"


Ο Αμερικανός ηθοποιός Wendell Pierce (Ουέντελ Πιρς) αναμένεται να υποδυθεί τον θρύλο των μπλουζ, B.B. King στη βιογραφική ταινία "The Thrill Is On".

Οι θαυμαστές του King πιθανότατα θα βρουν στον τίτλο της ταινίας τη φράση μίας από τις πιο σπουδαίες επιτυχίες του, το «The Thrill Is Gone».

Θα είναι ο πρώτος ρόλος του Πιρς σε κινηματογραφικό έργο μετά τις εμφανίσεις του στις ταινίες «Burning Cane» και «Clemency» το 2019.

Με αναρτήσεις του στο Twitter o ηθοποιός κοινοποίησε την είδηση. Στο πρώτο tweet, ανάρτησε μία φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται στο πλευρό του King και έγραψε: «Είναι επίσημο. Η προετοιμασία άρχισε για μία ταινία, στην οποία θα έχω την τιμή να υποδυθώ τον μεγάλο BB King».

Ο Πιρς σε ένα άλλο tweet διευκρίνισε ότι έδωσε μία υπόσχεση στον King πριν από τον θάνατο του μουσικού το 2015 ότι θα τιμήσει τον ίδιο και τη δημιουργική του ευφυΐα σε μία ταινία και τον χαρακτήρισε Αμερικανικό Είδωλο.

Στην περιγραφή της ταινίας αναφέρεται: «Ένα δράμα που επικεντρώνεται στη φιλία του B.B King και του νεαρού μουσικού Μάικλ Ζανέτης».

Το 2020 ήταν μια σημαντική χρονιά για βιογραφικές ταινίες με επίκεντρο τη μουσική.

Ο Τίμοθι Σαλαμέ πρόκειται να υποδυθεί τον Μπομπ Ντίλαν στο φιλμ «Going Electric», ο Μπράντλεϊ Κούπερ είναι έτοιμος να γράψει το σενάριο, να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει στη βιογραφική ταινία για τον συνθέτη και διευθυντή ορχήστρας, Λέοναρντ Μπερνστάιν, ο Ντέιβ Φράνκο θα υποδυθεί τον Vanilla Ice και η Τζιλ Σκοτ στο φιλμ «Queen of Gospel» θα είναι η Μαχάλια Τζάκσον. Επίσης η Madonna γράφει το σενάριο και θα σκηνοθετήσει την ιστορία της ζωής της σε συνεργασία με τον Diablo Cody.

Διαβάστε επίσης