Αγορές

Οι αγορές περιμένουν το Eurogroup – Ροκανίζονται τα κέρδη στο ΧΑ


Ψαλιδίζοναι σταδιακά τα μεγάλα κέρδη που κατέγραφαν οι βασικοί δείκτες του ΧΑ κατά το πρώτο ημίωρο των συναλλαγών. Στην ίδια κατεύθυνση και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή  της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, όπου θα συζητηθεί αν, πώς και πόσο θα στηριχθούν χρηματοδοτικά οι χώρες της Ευρωζώνης για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Τις μεγάλες προσδοκίες διαδέχεται ο προβληματισμός για το περιεχόμενο του “μεγάλου συμβιβασμού” στον οποίο αναμένεται ότι θα καταλήξουν οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, σύγκλιση απόψεων έχει επιτευχθεί στα θέματα των χρηματοδοτικών εγγυήσεων μέσω ΕΤΕπ και των κονδυλίων για τη στήριξη της απασχόλησης. “Αγκάθι” παραμένει το θέμα των χρηματοδοτήσεων μέσω ESM.

ΟΙ αγορές φοβούνται έναν συμβιβασμό που θα καταλήξει σε κάποια “μέτρα-ασπιρίνη”, τα οποία δεν θα προσφέρουν ουσιασιαστική  στήριξη στις πάσχουσες οικονομίες.

Οι ανησυχίες και το μικρό καλάθι προσδοκιών αποτυπώνονται στην πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών δεικτών, που ξεκίνησαν με μεγάλα κέρδη και τώρα... “αγκομαχούν στην κατηφόρα”. Ο DAX από +2,8% έχει περιορισθεί σε +0,8%, ενώ ο γαλλικός CAC40 από +2,2% έχει διολισθήσει στα επίπεδα χθεσινού κλεισίματος.

Λίγο καλύτερη η εικόνα στο ΧΑ, όπου επίσης τα μεγάλα πρωϊνά κέρδη σταδιακά “ροκανίστηκαν”.
 Ο Γενικός Δείκτης πήγε +3,06% στις 627,7 μονάδες και τώρα κινείται στις 619,3  με κέρδη 1,65%
Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 2% στις 1.511,6 μονάδες.
Κατά 2,90% ενισχύεται ο τραπεζικός δείκτης, έχοντας σημειώσει υψηλό ημέρας +5,66%. Προηγείται η Attica με +5,7%. Ακολουθούν Εθνική και Alpha +3,7%, Eurobank +2,4%, Πειραιώς +2,2%.

Διαβάστε επίσης