Υγεία

Φάρμακο για τον κορονοϊό - Δοκιμάζεται με επιτυχία στη Μασσαλία


Η κλινική δοκιμή έγινε σε νοσοκομείο της Μασσαλίας όπου τώρα νοσηλεύεται βουλευτίνα του Μακρόν, στην οποία χορηγείται η πειραματική θεραπεία

Ένα πειραματικό φάρμακο που χρησιμοποιούν Γάλλοι γιατροί σε νοσοκομείο της Μασσαλίας, αντιμετωπίζει εντός 6 ημερών τον κορονοϊό και οι ασθενείς που το χρησιμοποίησαν είναι πλέον αρνητικοί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκαν 600mg ημερησίως χλωροκίνης, σε ποσοστό 75% θεραπεύτηκαν μετά από 6 μέρες και δεν ήταν πια φορείς του ιού. Η κλινική δοκιμή έγινε σε νοσοκομείο της Μασσαλίας όπου τώρα νοσηλεύεται βουλευτίνα του Μακρόν στην οποία χορηγείται η πειραματική θεραπεία.

Το φάρμακο που σε μια παραλλαγή του πριν από 70 χρόνια νίκησε την ελονοσία δοκιμάστηκε στην Γαλλία σε ανθρώπους και αναμένονται τα πλήρη αποτελέσματα των ερευνών, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Σημειώνεται ότι, με τη χλωροκίνη έχουν γίνει δοκιμές με θετικά αποτελέσματα στην Κίνα από τον Φεβρουάριο και έχουν δημοσιευθεί σε ιατρικά περιοδικά. 
Στο πλαίσιο αυτό, ο καθηγητής Ιατρικής και Διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας, Didier Raoult, ανακάλυψε πως η ουσία υδρο-ξυχλω-ροκίνη που είχε αντιμετωπίσει πριν από 7 δεκαετίες την ελονοσία βελτιώνει πολύ την εξέλιξη της ασθένειας στους ανθρώπους.
Όπως έγραψε η δημοσιογράφος ανταποκρίτρια στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά στο twitter «Ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκαν 600mg ημερησίως χλωροκίνης θεραπεύτηκαν σε 6 μέρες και δεν ήταν πια φορείς του ιού. Η κλινική δοκιμή έγινε σε νοσοκομείο της Μασσαλίας όπου τώρα νοσηλεύεται βουλευτίνα του Μακρόν στην οποία χορηγείται η πειραματική θεραπεία».

Ο καθηγητής Ντιντιέ Ραούλτ δήλωσε ότι «βλέπετε πάνω τους θετικούς φορείς που δεν έλαβαν «Υδροξυχλωροκίνη" σε έξι μέρες παρέμεναν φορείς. Ενώ όταν δίνεται Plaquenil (Υδροξυχλωροκίνη) σε έξι μέρες μόνο το 25% παραμένουν φορείς» εξηγεί.

Σε έξι μέρες εξαφανίζει τον ιό

Στους ασθενείς που θεραπεύτηκαν χορηγήθηκε μικρή δόση χλωρικίνης, 600 milligram ημερησίως επί μια εβδομάδα και τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά και μίλησε για αυτά αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο του Star, στενός συνεργάτης του καθηγητή Ραούλτ.

«Είχαμε τα αποτελέσματα στις πρώτες έξι μέρες ,οι μετρήσεις έδειξαν ότι οι ασθενείς ήταν αρνητικοί στα τεστ του ιού. Οι ασθενείς δεν είναι πλέον μεταδοτικοί» εξηγεί ο Γιάννης Ρουσέλ, Ερευνητής Βιολογίας, Κλινικός Ερευνητής και στενός συνεργάτης καθηγητή Ντιντιέ Ραούλτ.

Στις κλινικές δοκιμές συμμετείχαν 24 άτομα. Τώρα οι επιστήμονες επιδιώκουν να εφαρμόσουν το πρωτόκολλο σε περισσότερους ασθενείς με κορονοϊό. Τα αποτελέσματα της πολλά υποσχόμενης θεραπείας, βάσει της οποίας οι ασθενείς που τους χορηγήθηκε χλωρικίνη δεν είναι πια φορείς του ιού, άρχισαν να δημοσιεύονται από χθες.

Διαβάστε επίσης