Τουρισμός

Ονειρούπολη: 15 χρόνια μαγικός χριστουγεννιάτικος προορισμός


Με πάνω από 500.000 επισκέπτες ετησίως, γεμίζει τα ξενοδοχεία της Δράμας

Πάνω από 500.000 επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό επιλέγουν το χριστουγεννιάτικο χωριό της Ονειρούπολης στη Δράμα, για να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων,

Μάλιστα φέτος, για το πρώτο χριστουγεννιάτικο χωριό που δημιουργήθηκε στη χώρα μας, είναι μια επετειακή χρονιά, καθώς συμπληρώνει 15 χρόνια παρουσίας, όπως είπε ο κ. Γιώργος Ψαρράς, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής, Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας (ΔΕΚΠΟΤΑ), στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Ξεκινάμε στις 4 Δεκεμβρίου, της Αγίας Βαρβάρας που είναι η Πολιούχος της πόλης μας. Την έναρξη σηματοδοτεί εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων, όπου τα μέλη του στις 11 το πρωί θα μοιράσουν στον κόσμο το παραδοσιακό έδεσμα "Βαρβάρα".

Η Ονειρούπολη διαρκεί μέχρι τις 2 Ιανουαρίου και σε όλο αυτό το διάστημα την επισκέπτονται Έλληνες και ξένοι, κυρίως από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

"Κάθε χρόνο ξεπερνάμε τον αριθμό προσέλευσης της προηγούμενης χρονιάς. Φέτος, εκτιμούμε ότι θα γίνει το ίδιο, καθώς έχουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους", σημειώνει ο κ.Ψαρράς.

"Έχουμε πολλές δωρεάν δράσεις, συναυλίες, το fun park, τα σπιτάκια με τις λιχουδιές και τα εδέσματα", πρόσθεσε, ενώ, τόνισε, ότι "δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κοινωνική δράση της Ονειρούπολης".

"Έχουμε το Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας όπου φέτος θα συγκεντρώσουμε χρήματα για τον σύλλογο καρκινοπαθών νομού Δράμας για τη δημιουργία ογκολογικού εργαστηρίου στο νοσοκομείο της Δράμας", αναφέρει ο κ.Ψαρράς και συμπληρώνει:

"Φέτος θα επισκεφθούμε επίσης και τον σύλλογο Ελπίδα για να πάει η Ονειρούπολη στα παιδιά που δεν μπορούν να την επισκεφθούν. Μια ομάδα λοιπόν με ξωτικά και άλλα πλάσματα της Ονειρούπολης θα επισκεφθεί τα παιδιά του συλλόγου Ελπίδα στην Αθήνα".

Όπως σημειώνει ο κ.Ψαρράς, η Ονειρούπολη γεμίζει τα ξενοδοχεία της πόλης, συνδράμει στην οικονομική ενίσχυση της περιοχής αλλά και στην θετική ψυχολογία των κατοίκων, που βλέπουν τον τόπο τους να σφύζει από ζωή.

Διαβάστε επίσης