Τράπεζες

Πειραιώς: Παρέμβαση ΓΣΕΕ για την τοποθέτηση των 350 του RBU


Με την πλειονότητα των 350 του πρώην RBU, που δεν μετακινήθηκαν στη νέα με την  Intrum (AFS) να βρίσκεται πάνω από δύο μήνες στο «ψυγείο» εκδηλώθηκε χθες (14/11) παρέμβαση της ΓΣΕΕ για την τοποθέτηση των εργαζόμενων.

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της καλεί τη  διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς, να τηρήσει απαρέγκλιτα τη συμφωνία της με την ΟΤΟΕ και να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της τοποθέτησης όλων των εργαζόμενων του πρώην RBU. Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ είναι η ακόλουθη:

«Η ΓΣΕΕ καλεί την διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς να τηρήσει και να εφαρμόσει απαρέγκλιτα όλους τους όρους της συμφωνίας της με την ΟΤΟΕ.
Η διοίκηση της τράπεζας οφείλει να εγκαταλείψει τις μεθοδεύσεις και τις προσχηματικές τοποθετήσεις εργαζομένων ανά την Ελληνική επικράτεια και να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης τους, σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας.
Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία παραβίαση των όρων της συμφωνίας και καμία βλαπτική μεταβολή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

ΣΕΥΤΠΕ: Υποστελέχωση καταστημάτων

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) αναφέρεται στα προβλήματα που προκαλεί η παύση λειτουργίας μεγάλου αριθμού καταστημάτων της τράπεζας και η υποστελέχωση των εναπομεινάντων, την ώρα που παραμένουν αναξιοποίητοι οι περισσότεροι από τους 350 εργαζόμενους του πρώην RBU:

«Η παύση λειτουργίας μεγάλου αριθμού καταστημάτων και η συγχώνευση εργασιών στα εναπομείναντα, έχει προκαλέσει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία του δικτύου.

Πιο συγκεκριμένα,  η ανισορροπία που παρατηρείται στην κατακόρυφη αύξηση της επισκεψιμότητας, των καθημερινών εργασιών εξυπηρέτησης πελατολογίου ιδιωτών, επιχειρήσεων και οργανισμών, σε συνδυασμό με τη δυσανάλογη ενίσχυση των καταστημάτων σε ανθρώπινο δυναμικό, επιτείνει δυστυχώς καθημερινά τη δυσαρέσκεια των συναλλασσομένων και υπονομεύει υπέρμετρα το έργο των συναδέλφων μας.  

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρωτοφανής καθυστέρηση που εντοπίζεται ακόμη και στο άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας, για τον οποίο πελάτης, σύμφωνα με καταγγελία προς το σύλλογό μας (τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεσή μας) υποχρεώνεται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τουλάχιστον 6 καταστήματα και σε ακτίνα έως και 3 χλμ από τον τόπο κατοικίας του, καθώς ο χρόνος αναμονής για το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού προσεγγίζει ακόμη και τις δύο εβδομάδες!

Η πεισματική άρνηση εκ μέρους της διοίκησης να αξιοποιήσει προς όφελος του Οργανισμού και των συναλλασσομένων τους έμπειρους και καταρτισμένους συναδέλφους που παραμένουν σε καθεστώς ιδιότυπης αναγκαστικής αδείας για 9η εβδομάδα, γεγονός που προκάλεσε ακόμη και την παρέμβαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) δημιουργεί και δικαιολογημένα αρνητικές συγκρίσεις με τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον ανταγωνισμό.

Ως εκ τούτου, για ακόμη μία φορά αναδεικνύεται ως επιβεβλημένη η αναγκαιότητα άμεσης αξιοποίησης των συναδέλφων μας στο πρ. RBU».

 

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΠΕΙΡ