Αθλητικά

Ποινική έρευνα κατά Valeant στις ΗΠΑ


 Η αμερικανική ομοσπονδιακή εισαγγελία ερευνά το αν η Valeant Pharmaceuticals International καταχράστηκε χρήματα από ασφαλιστικές εταιρίες, κρατώντας μυστικούς τους δεσμούς της με ένα εξειδικευμένο φαρμακείο που λειτουργεί με παραγγελίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το οποίο τόνωσε τις πωλήσεις των φαρμάκων της, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται η Wall Street Journal.

Οι εισαγγελείς από το γραφείο του Μανχάταν έχουν μια νομικά ασυνήθιστη θεωρία, την οποία αποκάλυψαν για πρώτη φορά και βάσει της οποίας η φαρμακευτική και το εν λόγω φαρμακείο, Philidor Rx Services, καταχράστηκαν χρήματα από ασφαλιστές με την απόκρυψη της στενής τους σχέσης.

Σε ανακοίνωση της, πάντως, εκπρόσωπος της Valeant ανέφερε εχθές ότι η εταιρία «συνεργαζόταν και συνεχίζει να συνεργάζεται» με τις αρχές.

Το MarketWatch επισημαίνει ότι η έρευνα αναμένεται να είναι η πιο σοβαρή σε σχέση με το τι αντιμετωπίζει η φαρμακευτική αυτή τη στιγμή και πως θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινικές διώξεις κατά πρώην στελεχών του Philidor και της Valeant ως εταιρίας, αναφέρουν οι πηγές.