Επιχειρήσεις

Πολλοί επενδυτές για τα ακίνητα-“φιλέτα” της Εκκλησίας


Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τα 38 ακίνητα μεγάλης αξίας που διαθέτει η Εκκλησία της Ελλάδος και επιδιώκει να τα αξιοποιήσει σε συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα αναλάβουν τον σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση των projects. Στα “φιλέτα” περιλαμβάνονται οικοπεδικές εκτάσεις στα παράλια της Αττικής, στην Κηφισιά και στην περιοχή Θεσσαλονίκης.

Λίγες ώρες πριν λήξει η προθεσμία υποβολής προτάσεων σήμερα το απόγευμα,είχαν κατατεθεί πάνω από 80 προτάσεις-επενδυτικά σχέδια από κατασκευαστικές εταιρείες και από κοινοπρακτικά σχήματα όπου συμμετέχουν ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις real estate, μεγάλα μελετητικά γραφεία, εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα κλπ.
Ο τελικός αριθμός των υποψήφιων επενδυτών-εταίρων της Εκκλησίας θα είναι προφανώς  πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλές προτάσεις θα υποβληθούν στην εκπνοή της προθεσμίας.

Αρχικό ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει τουλάχιστον 250 επιχειρήσεις, που πλήρωσαν 500-2.500 ευρώ   και παρέλαβαν τους πλήρεις φακέλους των προσφερόμενων προς αξιοποίηση ακινήτων (τοπογραφικά, όροι δόμησης, περιβαλλοντικούς όρους κλπ).

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις οικοπεδικές εκτάσεις που διαθέτει η Εκκλησία σε Βούλα, Βουλιαγμένη και Κηφισιά, καθώς και σε παραλιακά οικόπεδα στη Θεσσαλονίκη.
Οι περισσότερες προτάσεις υποψήφιων επενδυτών περιλαμβάνουν σχέδια για δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων και ξενοδοχείων, ανέγερση συγκροτημάτων πολυτελών κατοικιών  και δημιουργία περιφερειακών εμπορικών κέντρων.
Οι υποβληθείσες προτάσεις θα αξιολογηθούν και εν συνεχεία θα προκηρυχθούν ξεχωριστοί διαγωνισμοί για  κάθε ακίνητο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα