Τουρισμός

Πόλος έλξης επισκεπτών «Ο Μικρός Πρίγκιπας», ένα μικροσκοπικό άγαλμα


Ένα πολύ μικρό άγαλμα του "Μικρού Πρίγκιπα", του χαρακτήρα του βιβλίου του Αντουάν Σεντ-Εξιπερί με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές, προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών σε ένα πάρκο στο Κίσιναου, την πρωτεύουσα της Μολδαβίας, καθώς εκτός από σύμβολο, θεωρείται και... τυχερό.

Πρόκειται για το μικρότερο άγαλμα σε δημόσιο χώρο στη Μολδαβία. Μόλις 11 εκατοστά το συνολικό ύψος του, αλλά ο ίδιος ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ακόμη πιο μικρός.

Στη διαχρονική ιστορία του Γάλλου συγγραφέα, το αεροπλάνο ενός πιλότου συντρίβεται στην έρημο της Σαχάρας. Ο πιλότος βρίσκεται απέναντι στον Μικρό Πρίγκιπα που τον ενθαρρύνει να δει κάτω από την όψη των πραγμάτων και να βρει το κρυφό νόημά τους.

«Και τώρα να το μυστικό μου, ένα πολύ απλό μυστικό» εξομολογείται στον πιλότο ο Μικρός Πρίγκιπας.

Μόνο με την καρδιά μπορεί κανείς να δει σωστά. Αυτό που είναι ουσιαστικό, είναι κρυμμένο απ' το μάτι

Το μπρούτζινο αγαλματάκι είναι πάνω σε έναν μεταλλικό φράχτη, σε μια λίμνη στο πάρκο Vala Morilor.

Έχει αντικαταστήσει μια από τις σφαίρες που διακοσμούν την κορυφή των πασάλων του φράχτη. Η ιδέα είναι ότι αυτές οι σφαίρες αντιπροσωπεύουν τους πλανήτες που αναφέρονται στο βιβλίο του Σεντ-Εξιπερί και ο Μικρός Πρίγκιπας στέκεται πάνω στον δικό του πλανήτη, τον αστεροειδή «B-612».

Για να τον δει κανείς, μπαίνει από την κύρια είσοδο του πάρκου στην οδό Strada Grigore Alexandrescu, εντοπίζει τις σκάλες που οδηγούν στον φράχτη στην όχθη της λίμνης και βρίσκει τον Μικρό Πρίγκιπα πάνω στην 23η διακοσμητική σφαίρα.

Και τον αγγίζει, μιας και πολλοί πιστεύουν ότι φέρνει τύχη.

Διαβάστε επίσης