ΕΥΖην

Πως μειώνονται εγκληματικότητα και ατυχήματα, αναζωογονώντας περιοχές με δημιουργικό τρόπο


Η πόλη Λιν (Lynn) της Μασαχουσέτης είναι τμήμα της ευρύτερης Βοστώνης. Στο κέντρο της, τα σκοτεινά περάσματα κάτω από τις γέφυρες της σιδηροδρομικής γραμμής ευνοούν την εγκληματικότητα και τους τραυματισμούς πεζών από διερχόμενα τροχοφόρα. Η Beyond Walls -ομάδα κατοίκων, επιχειρηματιών και υπέρμαχων της τέχνης σε δημόσιο χώρο- ανέλαβε πρωτοβουλία για τον περιορισμό αυτών των δεινών:

Τοιχογραφίες από καλλιτέχνες δρόμου, vintage νέον πινακίδες και δυναμικοί φωτισμοί των περασμάτων κάτω από τις γέφυρες είναι τα νέα τοπόσημα της πόλης. Και οι κάτοικοι της Λιν αισθάνονται πλέον πιο ασφαλείς και ευπρόσδεκτοι στο κέντρο της πόλης τους.

Beyond Walls

   
Η Beyond Walls αποκατέστησε vintage νέον πινακίδες από τη συλλογή του Ντέιβ Γουάλερ της VFX. Τοποθετημένα σε κτήρια του κέντρου ή σε προσόψεις καταστημάτων, αυτά τα νοσταλγικά έργα τέχνης φέρνουν στη μνήμη τις μέρες δόξας στον τομέα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Λιν.

Beyond Walls

Ο καινούργιος «φωτισμός» διευρύνει τη δυνατότητα περιδιάβασης του κέντρου της πόλης πεζή και αυξάνει την οικονομική ζωτικότητα της περιοχής.

Beyond Walls

Χρηματικές δωρεές, προσφορά εργασίας και υλικού ήταν η απαραίτητη αιμοδοσία για την υλοποίηση του πρότζεκτ.

Και τα LED που χρησιμοποιούνται, καταναλώνουν, συνολικά, ενέργεια όση καταναλώνουν 16 μόνον φωτεινοί σηματοδότες της πόλης!

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες design