ΕΥΖην

Prada: Ένα "εργοστάσιο - κήπος" το νέο βιομηχανικό στρατηγείο του οίκου


Το νέο βιομηχανικό στρατηγείο του αποκάλυψε ο οίκος Prada, στη Βαλβίνια, στην ιταλική επαρχία του Αρέτσο. Είναι το τρίτο «εργοστάσιο-κήπος» που σχεδίασε για τον όμιλο ο Γκουίντο Κανάλι, μετά τις εγκαταστάσεις παραγωγής στο Μοντεβάρκι (1999) και το Μοντεγκρανάρο (2001).

Αυτή την περίοδο, ο Ιταλός αρχιτέκτονας δουλεύει πάνω σε μια μονάδα υλικοτεχνικής υποστήριξης του οίκου ειδών πολυτελείας, στη Λεβανέλα.

Στο καινούργιο «στρατηγείο» θα φιλοξενηθούν τα τμήματα παραγωγής και εξέλιξης των δερμάτινων ειδών του Prada και Miu Miu, οι αποθήκες πρώτων υλών, τα ιστορικά αρχεία των κολεξιόν δερμάτινων ειδών και υποδημάτων, τα γραφεία διοικητικών υπηρεσιών και διοίκησης της βιομηχανικής παραγωγής, ένα αμφιθέατρο, και το κέντρο διαχείρισης δεδομένων του ομίλου Prada.

Βασικό συστατικό της καινούργιας μονάδας είναι η έντονη παρουσία χώρων πράσινου, μεγεθυμένη με επιφάνειες νερού και σε συνδυασμό με εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

Prada, Garden Factory

«Δεν εκτίθενται ως απλός διάκοσμος, μάλλον είναι συνθήκες για την ευζωία των ανθρώπων που εργάζονται εκεί» εξηγεί, στο Designboom, ο Γκουίντο Κανάλι. «Μια αρχιτεκτονική που απορρίπτει τις ανώφελες χειρονομίες και την επιδειξιομανία» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης