Αθλητικά

Πρωταθλητής καταγγέλλει προπονητή για ρατσιστική συμπεριφορά


Έγγραφη καταγγελία προς τον ΣΕΓΑΣ υπέβαλε ο 19χρονος πρωταθλητής του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής, κατηγορώντας τον προπονητή του Δημήτρη Κυτέα για ρατσιστική συμπεριφορά. Η καταγγελία έγινε επίσημα μέσω δικηγόρου και είναι η δεύτερη σε βάρος του συγκεκριμένου προπονητή.

Ο νεαρός πρωταθλητής – ο οποίος σημειωτέον είναι μιγάς – αναφέρει πολλά περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς εκ μέρους του ομοσπονδιακού προπονητή του αθλήματος, με υποτιμητικά και υβριστικά σχόλια για τον ίδιο και για άλλους αθλητές. 

Επικαλείται και ένα περιστατικό όπου ο Κυτέας συνέστησε στην πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη «να μη φωτογραφίζεται με τον “μαύρο”, γιατί εκτίθεται».

Ανάλογη καταγγελία είχε γίνει και προς διετίας από τη μητέρα του 19χρονου πρωταθλητή, η οποία υπέβαλε τότε υπόμνημα στον ΣΕΓΑΣ.
Επισημαίνεται ότι ο 65χρονος Δημ. Κυτέας που είναι ομοσπονδιακός προπονητής του επί κοντώ, υπήρξε πρωταθλητής του αθλήματος και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976. 

Τη ρατσιστική συμπεριφορά του επιβεβαίωσε με ανάρτησή της στο Facebook η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη. Σε ανάρτησή της αναφέρει ότι δυστυχώς, αυτά που καταγγέλλει ο Καραλής δεν συνέβησαν μόνον μία φορά…

Διαβάστε επίσης