Οικονομία

Ψηφίζει η ΝΔ το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις


«Ούτε τα ψέματα, ούτε οι θεατρινισμοί μπορούν να σώσουν την κυβερνητική πλειοψηφία από την πολιτική συντριβή που έρχεται σε λίγες ημέρες», ανέφερε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις, ο εισηγητής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος πάντως δήλωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει τη ρύθμιση των οφειλών διότι σήμερα η εικόνα των οφειλών προς ΦΚΑ και εφορίες είναι τραγική.

Ο εισηγητής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, μέσα σε τέσσερα χρόνια, εξαφάνισε, από την υπερφορολόγηση και τις εξοντωτικές εισφορές, τη μεσαία τάξη και ότι όλα τα μέτρα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο αυτό, αλλά και τα μέτρα που εξήγγειλε, χθες, ο πρωθυπουργός, «προσπαθούν και δεν τα καταφέρνουν να επιστρέψουν στο 2014».

«Παρότι φέρνετε τις ρυθμίσεις οφειλών για μικροκομματικές σκοπιμότητες, εμείς θα ψηφίσουμε διότι είναι επιβεβλημένες και αναγκαίες», είπε ο Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη πολιτική διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε επίπεδο ευθύνης και πατριωτισμού, διότι το 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει τη ρύθμιση που είχε φέρει η ΝΔ και μάλιστα υπονόμευσε και τη ρύθμιση διότι καλούσε τον κόσμο να μην πληρώσει.

Ο εισηγητής της ΝΔ χαρακτήρισε «επίδομα ευρωεκλογών στην προσπάθεια εξαγοράς της συνείδησης των ψηφοφόρων» τη 13η σύνταξη και εκτίμησε ότι δεν πείθει κανέναν. Αναφέρθηκε επίσης και στους μισθούς για να καταγγείλει ότι ενώ το 2014 οι μισθοί είχαν αυξηθεί στην Ελλάδα 1,9% αλλά το 2017 «επί φιλεύσπλαχνου ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν αρνητικοί πρωταθλητές, σε επίπεδο Ευρώπης με μείωση μισθών ύψους 3,5%».

Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ότι η ΝΔ καταθέτει σήμερα την τροπολογία για την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει μείωση του αφορολόγητου, διότι οι απώλειες για τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους θα είναι τεράστιες. «Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τις καλές σχέσεις, καταθέτω με την υπογραφή του προέδρου της ΝΔ και όλων των βουλευτών, την τροπολογία για την κατάργηση του επαίσχυντου, του βάρβαρου, του σκληρού αφορολόγητου», είπε ο εισηγητής της ΝΔ και κάλεσε την κυβερνητική πλειοψηφία να την ψηφίσει για να μην χάσουν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι.

Παράλληλα εξαπέλυσε προσωπική επίθεση σε βάρος της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου διότι δεν απαντά στις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή για τις εκκρεμείς συντάξεις και την αλλοίωση του μητρώου εκκρεμών συντάξεων, θέμα για το οποίο, θα υπάρξει ΕΔΕ με την αλλαγή κυβέρνησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ