Αγορές

Ρευστοποιήσεις κερδών στο χρηματιστήριο- Μικρές απώλειες


Μετά από 4 εβδομάδες αργής ανοδικής πορείας που απέφερε κέρδη 28% στις τράπεζες και +12% στον ΓΔ, τα βραχυχρόνια κέρδη στο ΧΑ γίνονται πλέον δέλεαρ για ρευστοποιήσεις. Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δίνουν σήμερα τον τόνο στις συναλλαγές, οδηγώντας την αγορά σε τροχιά διολίσθησης. Με αρνητικό πρόσημο κινούνται από το ξεκίνημα της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές επισημαίνουν ότι η ανάσχεση της ανοδικής κίνησης ήταν αναμενόμενη, καθώς οι βασικοί δείκτες έχουν διασπάσει διαδοχικές αντιστάσεις και βρίσκονται ενώπιων ισχυρότερων, όπου θα τεθεί σε δοκιμασία η δυναμική της αγοράς. Προϋπόθεση συνέχισης της ανάκαμψης θεωρούν την αύξηση του ημερήσιου τζίρου, ο οποίος κινείται σε χαμηλά επίπεδα τις τελευταίες ημέρες.

Καλύτερη εικόνα διαμορφώνεται σήμερα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο DAX στη Φρανκφούρτη και ο FT-100 του Λονδίνου σημειώνουν άνοδο 0,65% αυτή την ώρα.

Πιέσεις εκδηλώνονται στα ομόλογα της Ευρωζώνης και οι αποδόσεις τους ανεβαίνουν. Στο 3,22%-3,23% κινείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, με άνοδο κατά 5.μονάδες βάσης.

Στα ύψη παραμένει η τιμή του φυσικού αερίου, που υποχωρεί σήμερα κατά 1,7% στα 204,6 ευρώ. Οριακά χαμηλότερα από χθες η τιμή του brent (-0,5% στα 100,2 δολάρια).

Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ η συναλλακτική κίνηση είναι αυξημένη σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες, αλλά όχι επαρκής για να να δώσει κατεύθυνση στην αγορά. Μετά από σε δύο ώρες συνεδρίασης  ο τζίρος είναι 10,6 εκατ. ευρώ

Οι βασικοί δείκτες κινούνται  από την αρχή της συνεδρίασης σε αρνητικό έδαφος, με μικρές απώλειες.

Ο Γενικός Δείκτης πήγε καθοδικά μέχρι τις 874,23 μονάδες  (-0,97%). Τώρα βρίσκεται στις 877 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,65%.

Ο FTSE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης χάνει 0,70% υποχωρώντας στις 2.114,6 μονάδες. Απώλειες 0,35% σημειώνει ο δείκτης των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης "έγραψε" υψηλό +1,15%, πήγε καθοδικά μέχρι -1,48% και τώρα οι απώλειες του έχουν περιοριστεί σε 0,70%. Με θετικό πρόσημο Attica Bank +3,4% καιΤρ. Ελλάδος +2,9%. Στον αντίποδα Πειαραιώς  -1,6%, Alpha και Εθνική -1%, Eurobank  -0,7%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips Μυτιληναίος +1,2%, ΕλβάλΧαλκόρ και ΟΛΠ +0,7%. Με τις μεγαλύτερες απώλειες ΟΠΑΠ -1,8%, ΔΕΗ και ΟΤΕ -1,5%, Motor Oil, Coca-Cola και Τιτάν -1%, ΑΔΜΗΕ -0,8%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα