Οικονομία

Ρίχνει αυλαία ο Νόμος Κατσέλη


Τίτλοι τέλους μπαίνουν στον περίφημο Νόμο Κατσέλη ο οποίος αναμένεται να αντικατασταθεί υπό ένα νέο πλαίσιο, συναρτήσει της εξόδου της χώρας από την κρίση και την Επιτροπεία τα χρόνια των Μνημονιών. Αυτό προανήγγειλε ουσιαστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας, κ. Γιάννης Δραγασάκης διαμηνύοντας ωστόσο πως "πάντα θα υπάρχει σύστημα προστασίας της πρώτης κατοικίας όπως και αν ονομάζεται", τονίζοντας ότι "ως το τέλος του χρόνου θα δούμε πια θα είναι η νέα μορφή του".

'Ετσι, σύμφωνα με τα πλάνα που έχουν τεθεί από το οικονομικό επιτελείο το νέο πλαίσιο θα λαμβάνει την πιστοληπτική ικανότητα του δανειολήπτη συναρτήσει της στεγαστικής πολιτικής που καλείται να υιοθετήσει εκ νέου (μετά την κρίση) η χώρα.

Κατά την σημερινή ενημέρωση, εκτενής ήταν η αναφορά για τις πρωτοβουλίες του Υπ. Οικονομίας σε συνδυασμό με την αναμόρφωση του επενδυτικού νόμου αλλά και για τα 35 χρηματοδοτικά εργαλεία με ορίζοντα ως το 2030.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει κάποια πρωτοβουλία για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, σημείωσε ότι θα περιμένουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου, ώστε να δούμε τι χρειάζεται να γίνει.

"Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία συμπίπτει με μια αυξανόμενη αβεβαιότητα και ένταση σε πολλά σημεία του κόσμου. Ακριβώς για αυτό η έξοδος από τα μνημόνια έχει την έννοια ενός παραθύρου ευκαιρίας για όλους, κυβέρνηση και κοινωνία, ώστε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας σε πιο σταθερές βάσεις", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, ξεκινώντας την παρουσίαση του προγραμματισμού του υπουργείου, μαζί με τον αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα και τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη και τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς του υπουργείου.

Η οικονομία βρίσκεται σε ανάκαμψη και είναι πλέον εδραιωμένη, η δημοσιονομική κατάσταση σταθερή, το χρέος υπό έλεγχο ενώ το μαξιλάρι ρευστότητας μας δίνει θωράκιση, προσέθεσε μεταξύ άλλων.

Στο σχεδιασμό μας θα πρέπει να ενσωματώσουμε μαθήματα του παρελθόντος, επισήμανε ο κ. Δραγασάκης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν οι μεταρρυθμίσεις, όχι μεταρρυθμίσεις λιτότητας αλλά μεταρρυθμίσεις που θα χτυπούν τις ανισότητες και θα ενισχύουν ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα