Ελλάδα

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττική για την κακοκαιρία


Σε ετοιμότητα όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας. Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής στη Διεύθυνση Συντήρησης Έργων της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι και διανομή αλατιού σε δήμους 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, επισκέφθηκε σήμερα τη Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι, προκειμένου να ενημερωθεί για την προετοιμασία που έχει γίνει για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας.
Νωρίτερα, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Σ. Πέτσα, παρέδωσε ποσότητα αλατιού στον δήμαρχο Διονύσου Σ. Καλαφατέλη. Ο Γ. Πατούλης, όπως έκανε γνωστό έχει αναθέσει στον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη τον συντονισμό και τη συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα Πολιτικής Προστασίας των δήμων προκειμένου να είναι όλα έτοιμα σε περίπτωση ισχυρών χιονοπτώσεων.

Όπως ενημέρωσε ο Γ. Πατούλης, η Περιφέρεια Αττικής έχει ξεκινήσει από χθες να παραδίδει σε δήμους, που εκτιμάται ότι θα πληγούν από την κακοκαιρία, 600 τόνους αλάτι, ενώ στην αρμόδια Διεύθυνση (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα  εκχιονιστικά μηχανήματα, γκρέιντερ, αλατιέρες και πολυμηχανήματα τα οποία θα αξιοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης.

Διαβάστε επίσης