ΕΥΖην

Σε τιμή ρεκόρ €83 εκατ. πωλήθηκαν αριστουργήματα της συλλογής του Hubert de Givenchy


Η δημοπρασία επρόκειτο να διαρκέσει 4 ημέρες, αλλά τα πάντα πωλήθηκαν την πρώτη!

Δημοπρασία αριστουργημάτων του αείμνηστου σχεδιαστή μόδας Hubert de Givenchy που διοργάνωσε ο οίκος Christie’s, επρόκειτο να διαρκέσει τέσσερις ημέρες και να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Ωστόσο, όλα τα έργα τέχνης της συλλογής του θρυλικού μόδιστρου πουλήθηκαν την πρώτη μέρα έναντι 82.992.850 ευρώ.

Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ρεκόρ για ιδιωτική συλλογή που πωλείται από τον οίκο Christie's στη Γαλλία.

Μεταξύ των θησαυρών που άφησε πίσω του ο Givenchy περιλαμβάνονται γλυπτό του Ιταλού καλλιτέχνη Αλμπέρτο Τζακομέτι, το οποίο πουλήθηκε 27 εκατομμύρια ευρώ και ένα σκίτσο με κιμωλία του Πικάσο του 1947 που αποκτήθηκε στην τιμή των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημαντική προσωπικότητα στον κόσμο της μόδας, ο Hubert de Givenchy συγκέντρωσε μια εξαιρετική συλλογή από έπιπλα και έργα τέχνης του 17ου και 18ου αιώνα, καθώς και αριστουργήματα της σύγχρονης εποχής, με τα οποία διακοσμούσε τις οικείες του με τα ίδια υψηλά πρότυπα και αίσθηση δημιουργικότητας, απόλυτης φινέτσας που επέδειξε στο επάγγελμά του ως σχεδιαστής μόδας.

«Ο Hubert ήταν μεγάλος υποστηρικτής της γαλλικής κουλτούρας, πρεσβευτής του γαλλικού γούστου, ενώ ήταν επίσης πολύ ανοιχτός σε άλλα πράγματα και μέρη στον κόσμο» είπε ο Charles Cator, αναπληρωτής προεδρεύων του Christie’s International.

«Του άρεσε η ευγενής απλότητα. Κατανόησε πώς να χρησιμοποιεί πολύ μεγάλα, υπέροχα αλλά μερικές φορές δύσκολα γαλλικά έπιπλα με τρόπο που ήταν συγκρατημένος και εύκολος στη ζωή, γεγονός που τον έκανε σημαντικό και στο εμπόριο αντικών. Είχε αυτού του είδους την προτεσταντική εγκράτεια, μια αίσθηση του μέτρου, αλλά είχε επίσης θάρρος και βλέμμα να αναδεικνύει σχήματα και να ενισχύει ό,τι ήταν ιδιαίτερο στα πράγματα με λαμπρό τρόπο» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα