Διεθνή

Σήμερα η διευκρινιστική επιστολή της Ιταλίας στην Κομισιόν


Σήμερα αναμένεται η διευκρινιστική επιστολή της Ιταλίας προς την Κομισιόν, με την κυβέρνηση ωστόσο να εμφανίζεται αμετακίνητη στους στόχους που έχει θέσει, αλλά το ‘’παράθυρο’’ για διάλογο να παραμένει ανοιχτό

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, η ιταλική κυβέρνηση θα αποστείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αποσαφηνίσει τους λόγους για τους οποίους ο στόχος για το έλλειμμα του 2019 τέθηκε στο 2,4%, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Λουίτζι ντι Μάιο. 

Τόνισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι και να συζητήσει με τις ευρωπαϊκές αρχές, ενώ επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να αποσύρει την Ιταλία από την ευρωζώνη.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε, σύμφωνα με το euro2day.gr,  πως η Κομισιόν δεν θέλει να υπάρξει καμία κρίση με την Ιταλία αναφορικά με τα σχέδιά της για τον προϋπολογισμό, όμως η Κομισιόν εξακολουθεί να έχει ερωτήματα και περιμένει σήμερα απαντήσεις. Το διαρθρωτικό έλλειμμα της Ιταλίας είναι υπερβολικά υψηλό, σημείωσε.

Διαβάστε επίσης