Πολιτική

Σκανδαλίδης: Καταλαβαίνετε τι σημαίνει να κόψετε δύο μεροκάματα από τους χαμηλόμισθους


«Η πανδημία δεν μπορεί να γίνεται πεδίο ανταγωνισμού για το ποιος χρεώνεται την αποτυχία στη διαχείρισή της» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, σημειώνοντας πως την ευθύνη της εφαρμογής τής πολιτικής έχει η κυβέρνηση, που «προφανώς χρεώνεται το μεγάλο μέρος της αποτυχίας, αλλά αυτό δεν απαλλάσσει και τον ΣΥΡΙΖΑ από την συνεχιζόμενη διγλωσσία και τον λαϊκισμό του».

Ο κ. Σκανδαλίδης, μιλώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την ενίσχυση του ανταγωνισμού, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν αντιμετώπισε δυναμικά το πρόβλημα της πανδημίας και δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ με πόρους «και αυτή είναι η ουσία της κατάστασης».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ διαφώνησε με το άρθρο 2 της τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας για τις άδειες εργαζομένων και των γονέων παιδιών που νοσούν από κορονοϊό, λέγοντας πως αλλάζει το άρθρο 16 του ν. 4722/2020. «Καταλαβαίνετε τι σημαίνει να τους κόψετε δύο μεροκάματα από τον γλίσχρο μισθό των χαμηλομισθών;» είπε και προσέθεσε:

«Σήμερα καταδικάζετε τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα και που αποτελούν τα πιο ευάλωτα στρώματα ουσιαστικά του πληθυσμού. Γι αυτό και το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε τροπολογία με την οποία αποκαθιστούμε την τεράστια αυτή αδικία. Προβλέπουμε πλήρεις αποδοχές για τις πέντε μέρες και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη».

Σχετικά με την αύξηση του κατώτερου μισθού κατά το δεύτερο εξάμηνο, ο κ. Σκανδαλίδης αναρωτήθηκε εάν αυτό εντάσσεται στον προεκλογικό σχεδιασμό της ΝΔ. «Αυτά είναι ημίμετρα και δεν απαντούν στις αγωνίες του κόσμου» είπε, προσθέτοντας πως «μια επιστροφή στην κανονικότητα θα ήταν εάν ο κατώτερος μισθός θα ήταν αυτός της τελευταίας συλλογικής σύμβασης που είναι τα 751 ευρώ και άμεση έναρξη συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Σχετικά με το νομοσχέδιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ είπε πως δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά. «Η λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν εξαρτάται μόνο από νομοθετικές ρυθμίσεις αλλά και από τις αρμοδιότητες που έχει, από την πολιτική που ασκεί, από τα πρόσωπα που τη διοικούν και τα αποτελέσματα που έχει στο πλαίσιο του ελέγχου της αγοράς. Αυτά τα θέματα δεν τα λύνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο» ανέφερε, και μεταξύ άλλων παρατήρησε πως «δεν υπάρχει παραγωγική αναδιάρθρωση χωρίς μια αλλαγή στη δομή και στη λειτουργία της αναπτυξιακής διαδικασίας».

Ο κ. Σκανδαλίδης σχολίασε και το σποτ της ΝΔ για τα Rafale, λέγοντας: «Δεν μπορώ παρά να μιλήσω για το θεσμικό ατόπημα του πρωθυπουργού που επέτρεψε να μπει στο σχετικό σποτ η υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό δεν είναι μια ατυχής στιγμή. Η γνώμη μου είναι ότι είναι μια εγκατεστημένη νοοτροπία, μια παραταξιακή οίηση που δεν αξίζει σε μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται προοδευτική και εκσυγχρονιστική».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΚΙΝΑΛ