ΕΥΖην

Σπάνιες φωτογραφίες του Syd Barret, στο "Barrett: The Definitive Visual Companion"


Ένα σπάνιο βιβλίο για τον συνιδρυτή των Pink Floyd, Syd Barrett θα κυκλοφορήσει στα τέλη Νοεμβρίου σε έκδοση – επιτέλους – για το ευρύ κοινό.

Το "Barrett: The Definitive Visual Companion", το οποίο εκδόθηκε ως μια πολυτελής υψηλής ποιότητας έκδοση το 2011, θα είναι από τις 24 Νοεμβρίου διαθέσιμο ως χαρτόδετο (paperback).

Η έκδοση, που είναι εγκεκριμένη από τον ίδιο  περιλαμβάνει 350 σπάνιες φωτογραφίες του Μπάρετ και των Pink Floyd πάνω στη σκηνή, σε πρόβες και σε στιγμές στο σπίτι, καθώς και ό,τι έχει απομείνει από τα έργα τέχνης που ξέρουμε ότι, στη ζωή του, φιλοτέχνησε ο Σιντ.

Συν, ερωτικά γράμματα, καρτ ποστάλ και λοιπή αλληλογραφία. Στη δημιουργία αυτού του βιβλίου συμμετείχαν τόσο η οικογένεια του καλλιτέχνη όσο και τα συντρόφια του στους Pink Floyd.
 
Οι συγγραφείς Russell Beecher και Will Shutes χώρισαν το βιβλίο σε πέντε μέρη: «Φωτογράφοι: Pink Floyd», «Φωτογράφοι: Σόλο», «Επιστολές», «Τέχνη» και μια εισαγωγή. Σε αυτήν οι δυο συγγραφείς του τόμου περιέλαβαν φωτογραφίες του Μπάρετ με κάποια από τα έργα τέχνης που φιλοτέχνησε και μια φωτογραφία του σε παιδική ηλικία (από το 1949 ή 1950).

Εξηγούν επίσης πώς συγκέντρωσαν το υλικό για την έκδοση, παίρνοντας συνεντεύξεις από τα αδέλφια του Σιντ και «χτενίζοντας» τις οικογενειακές φωτογραφίες. Περιέλαβαν επίσης και λεζάντες που είχαν γράψει φωτογράφοι ή, άλλα μέλη της μπάντας όπως ο Ρότζερ Γουότερς, καθώς και άνθρωποι που είχαν δουλέψει μαζί του ή, ήταν παρόντες σε ζωντανές ερμηνείες του.
 
Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο φίλος του, ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ απέτισε φόρο τιμής στον Σιντ τραγουδώντας τα σόλο τραγούδια του Μπάρετ «Octopus» και «Dominoes». Κατά τη διάρκεια της περφόρμανς, η οποία μεταδιδόταν με livestreaming, ανακοίνωσε ότι δουλεύει για ένα καινούργιο βιβλίο για τον Μπάρετ, συγκεντρώνοντας τους στίχους των τραγουδιών του καλλιτέχνη.

«Ήταν αυτός ο αντισυμβατικός συγγραφέας και leader. Ήταν ένα ζευγάρι χρόνια μικρότερος από τ' άλλα παιδιά, αλλά ήταν πολύ, πολύ ευφυής. Κατά κάποιον τρόπο, πολύ πολύ δυστυχώς, έχασε το μυαλό του. Υπάρχουν ένας σωρός θεωρίες για το γιατί έχασε το μυαλό του και, βεβαίως, υποπτεύομαι ότι αυτό επιδεινώθηκε λόγω της χρήσης ναρκωτικών που έκανε. Αλλά ήταν μια τεράστια απόλαυση και ένας απίθανος ποιητής» είπε για τον φίλο του.

Διαβάστε επίσης