Ελλάδα

Στάση εργασίας «ενοικιαζόμενων» της Εθνικής για τις απολύσεις


Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι «ενοικιαζόμενοι» της Εθνικής, αντιδρώντας στις αυξανόμενες απολύσεις εργαζομένων στην τράπεζα, μετά και την κατάργηση της αιτιολόγησης απόλυσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστικών κύκλων οι απολύσεις «ενοικιαζόμενων» της Εθνικής ξεπερνούν τις 12 κατά τον τρέχοντα μήνα.

Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ) που διεξήχθη στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών.

Η τρίωρη στάση εργασίας των «ενοικιαζόμενων» της Εθνικής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου (8-11 το πρωί), ενώ η απόφαση προβλέπει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργία, αν τα αιτήματα του σωματείου δεν εισακουστούν από τη διοίκηση.

«Κάποιοι στην Εθνική θεωρούν πως είμαστε ο εύκολος στόχος. Θεωρούν, σε πλήρη δυσαρμονία λόγων και έργων, ότι μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας. Τους απαντάμε λοιπόν πως εμείς, που τόσα χρόνια στα εύκολα και στα δύσκολα χύσαμε  τον ιδρώτα μας στην τράπεζα, με ενότητα και αγώνα θα τους διαψεύσουμε», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΔΑΠΤΤ.

 

Διαβάστε επίσης