Άμυνα & Διπλωματία

Στη Μόσχα μεταβαίνει ο Τσίπρας – Αύριο η συνάντηση με Πούτιν


Στη Μόσχα μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με στόχο να «αναθερμάνει» τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ρωσία. Οι σχέσεις των δύο χωρών έπιασαν «ιστορικά χαμηλά» τους προηγούμενους μήνες, ωστόσο, τόσο το Μαξίμου όσο και το Κρεμλίνο εκτιμούν ότι οι επαφές Τσίπρα με Πούτιν και Μεντβέντεφ, θα αποτελέσουν ουσιαστικό βήμα για την γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η προοπτική ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα καθώς και η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της ατζέντας Τσίπρα. Στο επίκεντρο τα ενεργειακά, οι μεταφορές, οι επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, το διμερές εμπόριο και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε ζητήματα οικονομίας και ενέργειας.

Σ’ ό,τι αφορά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, την Παρασκευή στις 10:30 ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στον Κήπο Αλεξάνδρου. Στις 11:30 έως τις 12:30 θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στην πρωθυπουργική κατοικία.

Η κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο έχει προγραμματιστεί για τις 13:00-13:30, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με τον Ρώσο Πρόεδρο (13:30-14:45). Θα πραγματοποιηθεί υπογραφή διμερών συμφωνιών (14:45-15:00) και εν συνεχεία ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος θα παραθέσουν κοινή συνέντευξη Τύπου (15:00-15:30).

Διαβάστε επίσης