Αγορές

Στην πρέσα το χρηματιστήριο, βουτιά τραπεζικών μετοχών


Οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν στην πρέσα, δίνοντας πτωτική κατεύθυνση στο χρηματιστήριο, με καταλύτες  την πολιτική αβεβαιότητα, τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τα κυοφορούμενα σχέδια για διευθέτηση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.

Ασθενείς πιέσεις και στα ελληνικά ομόλογα, εν αναμονή της πρώτης μεταμνημονιακής προσφυγής του Δημοσίου στις χρηματαγορές.

Καλύτερη εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που έχουν πάρει ανοδική κατεύθυνση, αναμένοντας σήμερα διαβεβαιώσεις από τον Μάριο Ντράγκι ότι η ΕΚΤ θα προσαρμόσει την πολιτική της για να στηρίξει την ασθμαίνουσα ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σε δεύτερη μοίρα περνούν τα στοιχεία  για την επιχειρηματική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, που κινήθηκε τον προηγούμενο μήνα σε χαμηλό 5ετίας(!), σύμφωνα με τον δείκτη Markit.

Στο ΧΑ συνεδρίαση ξεκίνησε με ανοδικές τάσεις. Όμως, μετά το πρώτο οι δείκτες πήραν καθοδική κατεύθυνση και διολισθαίνουν συνεχώς, χωρίς να εκδηλωθεί η παραμικρή αντίδραση.

Η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική – ένδειξη ότι τα μεγάλα χαρτοφυλάκια δεν έχουν «αναλάβει δράση». Οι κινήσεις τους στη συνέχεια μπορεί να είναι καθοριστικές για τη διαμόρφωση της συνολικής εικόνας στο ταμπλό.

Μετοχές και δείκτες

Ολοι οι δείκτες κινούνται αυτή την ώρα στο κόκκινο, κοντά στα χαμηλά ημέρας.
Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,70% στις 627 μονάδες. Αναλυτές εκτιμούν ως πιθανό σενάριο για τη συνέχεια τη συσσώρευση στην περιοχή 623-637 μονάδων.

Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης χάνει επίσης 0,70%, στις 1.672 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης  υποχωρεί κατά 2,7%, ενώ λίγο νωρίτερα είχε βυθισθεί στο -3,36%. Στον κλάδο μόνο η Τρ. Ελλάδος  διατηρεί θετικό πρόσημο (+1,2%). Κατά σειρά απωλειών Εθνική -4,3%, Πειραιώς -3,3%, Alpha -2,8%,  Eurobank  -2,2%, Attica -1%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips προηγούνεται: Motor Oil +1,2%, Μυτιληναίος +0,8%, Φουρλής +0,5%.
Με τις μεγαλύτερες απώλειες ΑΔΜΗΕ -1,3%, Grivalia -1%, ΟΤΕ και Τιτάν -0,7%.
 Με απώλειες Aegean -1,7%, Μυτιληναίος -1,5%. -0,2%

Διαβάστε επίσης