Αγορές

Στο "κόκκινο" και πάλι η Wall


Με απώλειες έκλεισε, απόψε, η Wall Street, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε πτώση, καθώς οι εξαγωγές της Κίνας έδειξαν τη ζημιά του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,1%, σε σχέση με το προηγούμενο μήνα. Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας για το Νοέμβριο ανήλθε στα 38,73 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με αναμενόμενο πλεόνασμα της τάξης των 46,30 δισ. δολαρίων και το πλεόνασμα των 42,81 δισ. δολαρίων που καταγράφηκε τον Οκτώβριο, ενώ μειώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα του Πεκίνου με την Ουάσινγκτον. Ωστόσο, οι εισαγωγές αυξήθηκαν απροσδόκητα κατά 0,3% σε σχέση με τον περσινό Νοέμβριο.

Τα ισχυρά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ μετρίασαν τους φόβους για επιβράδυνση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, που είχαν τροφοδοτήσει μια σειρά από αδύναμα στοιχεία για την επιχειρηματική και την καταναλωτική δραστηριότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τετάρτη και την Πέμπτη συνεδριάζει η Fed, με τους επενδυτές να αναμένουν στοιχεία για τις οικονομικές προοπτικές και τις προθέσεις των κεντρικών τραπεζών όσον αφορά την πορεία των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Οι αγορές σε όλο τον πλανήτη έχουν ως βάση την πεποίθηση πως η επιβολή των δασμών της 15ης Δεκεμβρίου θα ακυρωθεί ή θα αναβληθεί, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει να ρισκάρει τη "φάση 1" της επικείμενης εμπορικής συμφωνίας.

O Τραμπ υποστήριξε, σήμερα, ότι οι ΗΠΑ τα πηγαίνουν καλά με την Κίνα στην επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας. 

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 27,909.8 μονάδες, με απώλειες 0.38%.

Παράλληλα, ο S&P 500 έφτασε στις 3,135.4  μονάδες, διολισθαίνοντας κατά 0.33%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 8,621.83 μονάδες, με πτώση 0.4%