Διεθνή

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν και Ρώμης η υγεία των ιταλικών τραπεζών


Οι αξιωματούχοι της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρακολουθούν στενά την υγεία της Monte dei Paschi και άλλων ιταλικών τραπεζών, ενώ η ιταλική κεντρική τράπεζα ετοιμάζεται να παρουσιάσει μία αποτίμηση για τον αντίκτυπο από την άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων. Αυτό ανέφεραν δύο πηγές μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά τον αντίκτυπο, που έχει στις τράπεζες το αυξανόμενο spread ανάμεσα στα ιταλικά και τα γερμανικά ομόλογα» δήλωσε πηγή της Κομισιόν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Παράλληλα ιταλική πηγή επιβεβαίωσε ότι κατά την επίσκεψή τους στην Ιταλία οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. συζήτησαν για την κατάσταση της MPS και άλλων τραπεζών, αποφεύγοντας ωστόσο να διευκρινίσει τι ακριβώς ειπώθηκε. Εξήγησε πάντως ότι πρόκειται για συναντήσεις ρουτίνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, προειδοποίησε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι οι αυξανόμενες αποδόσεις θα αρχίσουν να πιέζουν τράπεζες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά της Ιταλίας, αν και εξέφρασε την εκτίμηση ότι Ρώμη και Βρυξέλλες θα καταλήξουν τελικά σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό.
 

Διαβάστε επίσης