Αγορές

Στο ρελαντί το χρηματιστήριο, χωρίς δυναμική


Επιφυλακτικότητα, χαμηλός τζίρος και εικόνα σταθεροποίησης στο ΧΑ, που βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης και ισορροπιών. Με διακυμάνσεις και εναλλαγές κατεύθυνσης κινούνται οι βασικοί δείκτες, ενώ η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική.
 Ευμετάβλητο σκηνικό και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου κυριαρχούν οι ανησυχίες για την εξάπλωση της επιδημίας κορωνοϊού και τις επιπτώσεις της στην παγκόσμια οικονομία.

Το ενδιαφέρον της ελληνικής αγοράς εστιάζεται σε πληροφορίες και εκτιμήσεις για τα τεκταινόμενα στο μέτωπο δανείων, σε συνάρτηση με το κόστος που συνεπάγεται για τις τράπεζες το ξεκαθάρισμα των προβληματικών δανειακών χαρτοφυλακλιων και τις επιπτώσεις στην κερδοφορία τους.

Στο επίκεντρο της προσοχής τα τραπεζικά χαρτιά, που παραμένουν βαρόμετρο της αγοράς και βρίσκονται στην κορυφή της λίστας επιλογών  διεθνών χαρτοφυλακίων.
Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές επισημαίνουν την απουσία καταλυτών που θα μπορούσαν να δώσουν δυναμική στο ΧΑ και να διαμορφώσουν τβραχυχρόνια τάση. Κατά τις εκτιμήσεις τους, η συσσώρευση θα συνεχισθεί στην περιοχή  των 917-933 μονάδων.
 
Μετοχές και δείκτες

Προς το παρόν η ενδοσυνεδριακή πορεία των βασικών δεικτών  επιτείνει την αβεβαιότητα.
Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται αυτή την  ώρα στις 924,3 μονάδες με +0,20%, έχοντας σημειώσει υψηλό ημέρας +0,42%, στις 926,47 μονάδες.

 Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι αμετάβλητος στις 2.321 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης πήγε από -0,14% μέχρι +0,70% και τώρα είναι ουσιαστικά αμετάβλητος, στο κλείσιμο της Παρασκευής.  Οριακή άνοδο της τάξεως του 0,2% σημειώνουν Πειραιώς, Alpha και Eurobank. Στο -0,2% η Εθνική, ενώ η Attica χάνει 1,1%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips συνεχίζεται η ανοδική κίνηση του ΑΔΜΗΕ (+2,3%). Ακολουθούν  ΕΛΠΕ +1,8%,  ΔΕΗ +1%, Τιτάν και Lamda +0,9%,  Aegean  και ΕΧΑΕ +0,7%, Motor Oil +0,5%,  Στο κόκκινο  με απώλειες 0,5%-0,8% Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Βιοχάλκο, Coca-Cola.

Στα mid caps προηγούνται Profile +2,9%,  Αβαξ και Κέκροψ +1,8%, Cenergy +1,3%.

Διαβάστε επίσης