Αθλητικά

Στον «αέρα» το πρωτάθλημα, δεν κατεβαίνουν ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ - Συμπαρατάσσονται με Κοντονή


Κανένα από τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα Α', Β' και Γ' Εθνικής κατηγορίας δεν πρόκειται να ξεκινήσει φέτος, αν δεν απομακρυνθεί η τωρινή διοίκηση της ΕΠΟ και η Ομοσπονδία δεν  εφαρμόσει τους νόμους και τους διεθνείς Κανονισμούς. Μετά την προειδοποίηση του υφυπουργού Αθλητισμού και τη σχετική επιστολή του προς τη FIFA, στο πλευρό του τάχθηκαν ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, ανακοινώνοντας ότι δεν θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Super League εάν ισχύσουν οι περυσινοί όροι για τη διαιτησία και τον καθορισμό διαιτητών.

 Πρόκειται για κίνηση που στρέφεται όχι μόνο κατά της  ηγεσίας της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αλλά και κατά Μαρινάκη-Ολυμπιακού.

Μετά την ανοιχτή αντιπαράθεση της με την πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού, η ΕΠΟ βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη και με τις 3 από τις 4 μεγάλες ομάδες, χωρίς τη συμμετοχή των οποίων είναι αδύνατη η  διεξαγωγή πρωταθλήματος - καθώς μάλιστα θεωρείται βέβαιο πολλές ομάδες  των τριών εθνικών κατηγοριών.

Αναμένεται πλέον η παρέμβαση της FIFA, από την οποία ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε να ορίσει προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ,  αποτελούμενη από προσωπικότητες υψηλού κύρους. 

Η αντιπαράθεση  έφθασε στα άκρα, όταν η ΕΠΟ αρνήθηκε να ανακαλέσει παράνομη και παράτυπη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της για ανασύνθεση των δικαιοδοτικών και πειθαρχικών επιτροπών.

Μετά από αυτή την πραξικοπηματική απόφαση και την απαντητική επιστολή μη συμμόρφωσης της Ομοσπονδίας , ο υφυπουργός  Αθλητισμού απέστειλε  επιστολή στον εκπρόσωπο της ΦΙΦΑ στην Ελλάδα Κωστάκη Κουτσοκούμνη, η οποία κοινοποιήθηκε στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τον Γενικό Γραμματέα της ΟΥΕΦΑ, την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ:

Στην επιστολή ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι απευθύνεται στον πρόεδρο της FIFA

δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά να διακόψει κάθε επαφή με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μετά την τελευταία πραξικοπηματική και παράνομη απόφαση της να «αναδιαρθρώσει» μονομερώς και απρόκλητα τη σύνθεση των πειθαρχικών οργάνων της, παραβιάζοντας κατάφωρα υφιστάμενες συνταγματικές διατάξεις και νομοθετικές ρυθμίσεις. 

Πρόκειται για πρωτοφανή σε παγκόσμιο επίπεδο παρέμβαση στην Δικαιοσύνη, η οποία αντικατοπτρίζει με σαφήνεια την προσέγγιση της ΕΠΟ στο μείζον θέμα της απονομής Δικαιοσύνης και της ισονομίας στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πρόκειται, ακόμα, για ωμή συστημική παρέμβαση επί τακτικών δικαστών (!), οι οποίοι απροκάλυπτα διαχωρίζονται σε «αρεστούς» και μη και εν τέλει μετατρέπονται από ανεξάρτητα δικαιοδοτικά όργανα σε διοικητικούς υπαλλήλους της ΕΠΟ!!!! 

Είναι σαφές ότι η διοίκηση της ομοσπονδίας, με αυτό τον τρόπο, επιχειρεί αφενός να διαιωνίσει τις πελατειακές της σχέσεις με συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά κέντρα και αφετέρου να εκφοβίσει κάθε ευσυνείδητο δικαστή στην άσκηση των καθηκόντων του.