Άμυνα & Διπλωματία

Σύγκρουση εμπορικού με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στον Πειραιά


Εμπορικό που μετέφερε εμπορευματοκιβώτια συγκρούστηκε, γύρω στις 7.30 το πρωί με πλοίο του πολεμικού ναυτικού, έξω από το λιμάνι του Πειραιά. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ το πλοίο του ΠΝ, που είναι το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ», έχει πάρει επικίνδυνη κλίση και γίνονται προσπάθειες για να μην βυθιστεί.

Κατά πληροφορίες δύο μέλη του πληρώματος έχουν τραυματιστεί και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. 

Άμεσα ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Στο λιμάνι του Πειραιά έσπευσαν ενισχύσεις με ρυμουλκά από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Γίνεται επιχείρηση μεταφοράς των περίπου 27 επιβαινόντων στο ναρκοθηρευτικό.

Το πλοίο λίγο μετά τις 9 το πρωί ρυμουλκείται στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Στο φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΝ.