Διεθνή

Συνάντηση εκπροσώπων Πούτιν και Ερντογάν για τη Συρία


Ενώ ο Πούτιν και ο Ερντογάν έχουν συμφωνήσει να συναντηθούν μετά από μία εβδομάδα, σήμερα συναντήθηκαν οι εκπροσωποί τους  Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ  και Ιμπραήμ Καλίν, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις, που έχουν φέρει την Ρωσία σε πλεονεκτική θέση την ώρα που η Αγκυρα δέχεται αφόρητες πιέσεις από Αμερικανούς και Ευρωπαίους.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, οι Καλίν και Λαβρέντιεφ συμφώνησαν οτι είναι απαραίτητο οι εμπλεκόμενες δυνάμεις να “μπλοκάρουν” την αναγέννηση των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία, οι οποίες επιθυμούν τον διαμελισμό της χώρας.
Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν ενώ μαίνεται η τουρκική επιχείρηση στη Συρία, η οποία στρέφεται εναντίον των Κούρδων και έχει δημιουργήσει κίνδυνο επανεμφάνισης του ISIS, καθώς μαχητές του βρήκαν ευκαιρία να δραπετεύσουν από τις φυλακές.
Παράλληλα, η Ουάσιγκτον η οποία αρχικά είχε συναινέσει στην τουρκική εισβολή, τώρα πιέζει την Αγκυρα  να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Η Τουρκία από την πλευρά της δέχεται να κάνει κάποιες παραχωρήσεις, αλλά είναι αδιάλλακτη ως προς τη συνέχιση των στρατιωτικών ενεργειών της.

Διαβάστε επίσης