Υγεία

Προς έκδοση η υπουργική απόφαση για τη λειτουργία χώρου εποπτευόμενης χρήσης από τον ΟΚΑΝΑ


Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη συντάξει σχέδιο υπουργικής απόφασης με θέμα τη χορήγηση άδειας λειτουργίας χώρου εποπτευόμενης χρήσης για τον ΟΚΑΝΑ, όπως έκανε γνωστό, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο υφυπουργός είπε ότι είναι ζήτημα ημερών να ολοκληρωθεί αυτή η διοικητική διαδικασία και να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση. «Ο ΟΚΑΝΑ, που έχει αιτηθεί την άδεια λειτουργίας χώρου εποπτευόμενης χρήσης, έχει στο παρελθόν επιτυχώς λειτουργήσει αντίστοιχο χώρο, με τον πρότζεκτ Οδυσσέας», επισήμανε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης, απηύθυνε επίκαιρη ερώτηση στην κυβέρνηση για την τύχη της λειτουργίας των χώρων εποπτευόμενης χρήσης που είχε θεσπιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση μεν, αλλά απαιτείται η έκδοση υπουργικών πράξεων και διοικητικών πράξεων. «Τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί αφόρητα το φαινόμενο της δημόσιας χρήσης και εμπορίας ναρκωτικών. Είναι το έσχατο στάδιο ενός χρήστη, να κάνει δημόσια χρήση. Αυτό δεν δημιουργεί μόνο όχληση αλλά υπάρχουν κίνδυνοι και για τον ίδιο και για τη δημόσια υγεία», είπε ο κ. Καμίνης και ζήτησε από τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, να ενημερώσει τη Βουλή ποια βήματα έχουν γίνει για τη δημιουργία των χώρων εποπτευόμενης χρήσης, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και εάν έχουν γίνει συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς ΟΚΑΝΑ, Ψυχιατρικά Θεραπευτήρια για να αναλάβουν την ευθύνη λειτουργίας των χώρων αυτών.

Ο κ. Καμίνης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έθεσε και το θέμα του ΚΕΘΕΑ, διατυπώνοντας την πλήρη αντίθεση του Κινήματος Αλλαγής με την ΠΝΠ που, όπως είπε, οδηγεί στην κρατικοποίησή του, αν και αποτελεί μια σπάνια περίπτωση πετυχημένου ΝΠΙΔ που ασκεί με επιτυχία δημόσια λειτουργία και περιβάλλεται με εμπιστοσύνη από τους συλλόγους γονέων των χρηστών.

«Το ΚΕΘΕΑ χρηματοδοτείται από το κράτος και το κράτος οφείλει να έχει ρόλο και να γνωρίζει που πηγαίνουν τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου», είπε ο υφυπουργός Υγείας και υπογράμμισε ότι το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ ενισχύεται με την ΠΝΠ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ