Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται το δούλεμα για τις προσλήψεις στις δασικές υπηρεσίες


Επίθεση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, εξαπολύουν με κοινή τους ανακοίνωση, οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα, με αφορμή δελτίο Τύπου του υπουργείου, σύμφωνα με το οποίο «εγκρίθηκαν μετά από 20 χρόνια, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες».

Πρόκειται «για ένα μεγαλοπρεπέστατο ψέμα και δεν ισχύει» καταγγέλλουν και εξηγούν: «Ήδη από τον Ιούλιο του 2019, επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, προγραμματίστηκε και εγκρίθηκε στελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών με 500 στελέχη, με εγκεκριμένο σχεδιασμό και χρηματοδότηση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης (200 θέσεις μόνιμων δασολόγων και δασοπόνων) και του ΠΔΕ 2019 (300 θέσεις με τριετείς συμβάσεις) για την υλοποίηση της πολιτικής πρόληψης πυρκαγιών (ΦΕΚ 2863/Β/2019)».

Συνεχίζοντας την κριτική τους αναφέρουν: «Κανονικά ο κ. Σκρέκας, θα έπρεπε να απολογηθεί για την καθυστέρηση τριών χρόνων στη στελέχωση των δασικών υπηρεσιών, που έχει οδηγήσει στην υποβάθμισή τους. Καθώς και για τις ψεύτικες αλλεπάλληλες υποσχέσεις των υπουργών και των υφυπουργών του ΠΕΝ. Ο κ. Σκρέκας θα πρέπει επίσης να εξηγήσει, πότε θα υλοποιηθούν αυτές οι προσλήψεις καθώς από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει. Το μόνο που μπορούμε να φανταστούμε, είναι ότι το χρονικό σημείο των ανακοινώσεων για τις προσλήψεις, που δεν θα υλοποιηθούν έτσι κι αλλιώς από αυτή την κυβέρνηση, συνδέεται άμεσα με τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 17 Οκτωβρίου για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων και την πρόσφατη ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου που έχει υποβληθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απουσία προσλήψεων εδώ και τρία χρόνια»

Γενικεύοντας υποστηρίζουν: «Οι δικαιολογίες έχουν στερέψει, ο πολιτικός χρόνος έχει τελειώσει και οι υπουργοί επιδίδονται στο μόνο που ξέρουν να κάνουν, δηλαδή ανέξοδες υποσχέσεις, με μεγάλα αλλά ψεύτικα λόγια και προπαγάνδα με χειραγωγημένα ΜΜΕ. Αλλά και ένα όργιο κομματικοποίησης των υπηρεσιών, όπως αυτό που εξελίσσεται αυτές τις μέρες, με τοποθετήσεις διευθυντών χωρίς κρίσεις σε όλες τις δασικές υπηρεσίες, με μόνο κριτήριο την κομματική τοποθέτηση και τις σχέσεις με τους βουλευτές της ΝΔ».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα