Αγορές

Τέταρτη ημέρα πτώσης στο χρηματιστήριο –Ελπίδες για αντίδραση


Με την οικονομία σε κρίση λόγω πανδημίας,  τη δημοσιονομική εικόνα να επιδεινώνεται και τις προοπτικές σε πολλούς επιχειρηματικούς κλάδους να διαγράφονται αβέβαιες έως ζοφερές, η χρηματιστηριακή αγορά δεν έχει πολλά να ελπίζει.

Εύλογη λοιπόν η έντονη μεταβλητότητα και η πτωτική τάση των τελευταίων ημερών, που  σημειώνονται μάλιστα σε συνθήκες συνεχούς επιδείνωσης κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Βασικός αρνητικός καταλύτης για τα χρηματιστήρια είναι βέβαια η αναζωπύρωση των ανησυχιών για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, που θα παραλύσει την παγκόσμια οικονομία, απομακρύνοντας την προοπτική ανάκαμψης.

Το ΧΑ έχει να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα στο εσωτερικό μέτωπο, με τις ανησυχητικές προβλέψεις για τις επιδόσεις στον τουριστικό τομέα, την ταμειακή στενότητα των επιχειρήσεων και την όξυνση του πολιτικού κλίματος λόγω Novartis, που συντηρεί σενάρια πρόωρης προσφυγής σε κάλπες.

Τέταρτη ημέρα πτώσης στο ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σήμερα σταθεροποιητικά, με μικρές αποκλίσεις από το κλείσιμο της Παρασκευής (DAX +0,2%, FTSE100 CAC40 -2%).

Χρηματιστηριακή παράγοντες και αναλυτές θεωρούν πολύ πιθανή μία χειραγωγούμενη ανοδική αντίδραση στη σημερινή και την αυριανή συνεδρίαση, με στόχο τη βελτίωση των αποτιμήσεων χαρτοφυλακίων στο κλείσιμο του εξαμήνου

Μετοχές και δείκτες

Ενδοσυνεδριακή αντίδραση εκδηλώνεται τα τελευταία λεπτά και οι απώλειες έχουν περιοριστεί αισθητά.

Ο Γενικός Δείκτης πήγε -1,33% στις 633,4 μονάδες και τώρα βρίσκεται στις 638,6 υποχωρώντας κατά 0,50%.
 Ο τραπεζικός δείκτης έχει ανακάμψει από -2,80% σε -1,20%. O FTASE25  χάνει 0,50% έχοντας σημειώσει χαμηλό -1,30%.
 Στο τραπεζικό ταμπλό με θετικό πρόσημο η Attica Bank (+1,9%) και η Τρ. Ελλάδος (+0,6%). Στο κόκκινο Πειραιώς -2,5%, Eurobank -1,5%, Alpha -1%, Εθνική -0,8%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips Μυτιληναίος.Τιτάν, ΕΥΔΑΠ και  Lamda +1,4%, Jumbo, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Σαράντης +0,5%.
Στον αντίποδα με τις μεγαλύτερες απώλειες  Coca-Cola και ΔΕΗ -2,6%,  ΑΔΜΗΕ και Motor Oil  -1,2%,  ΕΛΠΕ -1%, ΟΤΕ -0,5%.

Διαβάστε επίσης