Επιχειρήσεις

Τι απαντά ο Απ. Βακάκης για τα ανοιχτά την Κυριακή Jumbo


Ενώ το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία την ερχόμενη Κυριακή αντιδρώντας στην απόφαση να λειτουργεί όλες τις Κυριακές το Jumbo της πόλης, ο επικεφαλής του ομίλου Απόστολος Βακάκης απάντησε στις αιτιάσεις συνδικάτων και εργαζομένων.

Μιλώντας στη χθεσινή γενική συνέλευση μετόχων του ομίλου Jumbo ο Α. Βακάκης υπεραμύνθηκε της απόφασής του να  λειτουργούν  και τις Κυριακές τα καταστήματα σε Πρέβεζα και Κατερίνη.

Σύμφωνα με τον A.  Βακάκη, με την κίνηση να ανοίγoυν τα συγκεκριμένα καταστήματα Κυριακές στηρίζει την τοπική απασχόληση καθώς  δεν θα διακοπούν οι συμβάσεις του 30% των εργαζομένων που θεωρούνται εποχικοί υπάλληλοι. Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά δήλωσε ότι παρά την διεύρυνση του ωραρίου στις 7 ημέρες, οι εργαζόμενοι διατηρούν πλήρως τα δικαιώματα της 40ωρης απασχόλησης.

Υποστήριξε δε, ότι ο θόρυβος για την λειτουργία την Κυριακή προκλήθηκε όταν η Jumbo ανακοίνωσε την πρόθεση της, την ίδια στιγμή που σε Πρέβεζα και Κατερίνη ο τοπικός ανταγωνισμός λειτουργούσε ανενόχλητος σε επταήμερη βάση. «Εάν είχαμε την πολυτέλεια, θα πρότεινα να μην δουλεύουμε ούτε τις Δευτέρες, ούτε τις Τετάρτες» ανέφερε.

«Δεν θέλω να πρωτοστατήσω στο να δουλεύουμε τις Κυριακές. Αν η κοινωνία επιλέξει στο όνομα των ανέργων ή στο όνομα των καταναλωτών να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές, θα ακολουθήσουμε δυσάρεστα. Είμαι κατηγορηματικός, πρέπει να διερευνήσουμε μήπως πρέπει να μην δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες», πρόσθεσε, κάνοντας, προφανώς πνεύμα.

 

Διαβάστε επίσης