Διεθνή

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τα κρούσματα του κορoνοϊού


Πρόταση το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες να χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού εξετάζεται από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.

Ο Klaus Welle, γενικός γραμματέας του Κοινοβουλίου, έκανε αυτή την πρόταση. Όπως είπε, θα μπορούσαν κτίρια και δομές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να χρησιμεύσουν ώστε ασθενείς να τύχουν υγειονομικής περίθαλψης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David Sassoli, και οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν εδώ και μερικές ημέρες πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο ή προσωρινό κατάλυμα για άτομα που χρειάζονται φροντίδα, δήλωσε ο David Sassoli. Οι οδηγοί που εργάζονται για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μεταφορά τροφίμων ή φαρμάκων.

Το Κοινοβούλιο είναι -ως επί το πλείστον- άδειο, αφού ο πρόεδρος Sassoli επέβαλε δρακόντεια μέτρα για να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού. Μεταξύ άλλων, επέβαλε την απαγόρευση επισκεπτών και την εργασία του προσωπικού από το σπίτι.

Οι ηγέτες του Κοινοβουλίου αποφάσισαν επίσης να καταργήσουν τις συνόδους ολομέλειας στο Στρασβούργο μέχρι τον Ιούλιο και να τις αντικαταστήσουν με μίνι συνεδρίες στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού μελών.