Διεθνή

Πούτιν υπέρ Τραμπ: Είναι θύμα εσωτερικών πολιτικών αντιπαραθέσεων


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παίρνει θέση για το θέμα της παραπομπής του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας την άποψη οτι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι θύμα εσωτερικών πολιτικών αντιπαραθέσεων. 

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που δίνει στο τέλος κάθε χρόνου,ο Πούτιν είπε οτι οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εναντίον του Αμερικανού προέδρου είναι κατασκευασμένες από το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο έχασε τις εκλογές του 2016.

Υποστήριξε οτι οι Δημοκρατικοί είχαν δημιουργήσει αρχικά ένα σενάριο περί μυστικής συνεργασίας του Τραμπ με τη Ρωσία. Οταν αυτό  κατέρρευσε, επινόησαν το σενάριο των παρασκηνιακών συννενοήσεων με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι.

Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμνε επίσης οτι εξαιτίας της δομής του πολιτικού και δικαστικού συστήματος των ΗΠΑ, ο Τραμπ θα αθωωθεί δεδομένου οτι την τελική απόφαση περί ενοχής του ή μη θα κληθεί να λάβει η Γερουσία, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς.

Ο Πούτιν τόνισε οτι οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας παραμένουν τεταμένες και οτι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις θα επηρεάσουν αναμφίβολα τις σχέσεις αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε κυρώσεις εναντίον εταιριών που συνεργάζονται για την κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream.

Διαβάστε επίσης