Οικονομία

Τραμπ: Οι ΗΠΑ δημιούργησαν 7 εκατ. νέες θέσεις εργασίας - Εμπόδιο για την ανάπτυξη η Fed


Στα επιτεύγματα της αμερικανικής οικονομίας κατά διάρκεια της θητείας του αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, ο ίδιος τόνισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν 7 εκατ. νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι μετοχές κάνουν άλμα.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι η αμερικανική οικονομία είναι πανίσχυρη, πως οι αμερικανικές εταιρείες επιστρέφουν στη χώρα.

Εν συνεχεία, υπογράμμιζε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου έχει υπάρξει πολύ άδικος με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε στο CNBC πως η αμερικανική οικονομία θα «έτρεχε» με ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 4% εάν δεν υπήρχε η παρατεταμένη επίπτωση από τις αυξήσεις επιτοκίων της Fed.

Παράλληλα, επεσήμανε ως επιβαρυντικούς παράγοντες την καθήλωση των αεροσκαφών 737 Max της Boeing και την απεργία της αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος δήλωσε ότι το χρηματιστήριο θα ήταν σε υψηλότερο σημείο από τα ήδη υψηλά ρεκόρ που καταγράφει, εάν η Fed δεν είχε αυξήσει τα επιτόκια τόσο γρήγορα, πριν προχωρήσει σε τρεις μειώσεις κατά τη διάρκεια του 2019.

«Σήμερα, με όλα αυτά, αν δεν είχαμε κάνει τη μεγάλη αύξηση των επιτοκίων, πιστεύω ότι θα ήμασταν κοντά στο 4% (ανάπτυξη). Και θα μπορούσα να δω 5.000 με 10.000 μονάδες επιπλέον στον Dow», είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι «μας σκότωσε το ότι αύξησαν τα επιτόκια. Ηταν απλώς ένα μεγάλο λάθος».