Διεθνή

Τραμπ: Το ΝΑΤΟ παραμένει σημαντικό - Δικαιολόγησε την Τουρκία για τους S-400


Δηλώσεις έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στα πλαίσια της συνόδου για τα εβδομήντα χρόνια του ΝΑΤΟ που γίνεται στο Λονδίνο.

Το ΝΑΤΟ υπηρετεί έναν σπουδαίο σκοπό, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος όσον αφορά το σχόλιο του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, για τον εγκεφαλικό θάνατο της Συμμαχίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε επίσης ότι η αναφορά του Eμανουέλ Μακρόν είναι πολύ προσβλητική και κακή και πως δεν μπορεί κάποιος να κάνει τέτοια σχόλια για το ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ότι η Γαλλία δεν τα πάει καλά οικονομικά καθώς και ότι δεν θα αφήσει το Παρίσι να εκμεταλλεύεται τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενημέρωσε ότι θα συναντηθεί με τον Μπόρις Τζόνσον, στο Λονδίνο, αν και δεν είναι σίγουρος πότε.

Για την εμπορική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε ότι η τελευταία φέρεται στις Ηνωμένες Πολιτείες πολύ άδικα. «Το έλλειμμα εδώ και πολλά χρόνια είναι αστρονομικό και προς όφελος της Ευρώπης. Το αλλάζω αυτό και μάλιστα γρήγορα». «Δεν είναι σωστό να μας εκμεταλλεύεται στο ΝΑΤΟ και να μας εκμεταλλεύεται στο εμπόριο, και αυτό συμβαίνει. Δεν θα το αφήσουμε να συμβαίνει.

Μιλάμε με την Ευρωπαϊκή Ενωση για το εμπόριο και πρέπει να συμμορφωθούν, αλλιώς τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα», τόνισε.

Η Τουρκία βοήθησε πολύ την αμερικανική επιχείρηση κατά του Μπαγκντάντι, δήλωσε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι η Αγκυρα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη και πιο υποστηρικτική. «Η Τουρκία ήθελε να αγοράσει αμερικανικά όπλα, αλλά ο Ομπάμα την εμπόδισε, κι έτσι τα αγόρασε από τη Ρωσία», υποστήριξε.