Πολιτική

«Τράβηξε το αυτί» του Σταϊκούρα η «Καθημερινή»


Το «αυτί» τού υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, «τράβηξε» σήμερα (2/11) η εφημερίδα «Καθημερινή», καταλογίζοντάς του βιασύνη σχετικά με ανακοίνωσή του, ότι στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου θα προσμετρώνται και οι δαπάνες ενοικίων. Ανακοίνωση, την οποία λίγες ώρες αργότερα αναγκάστηκε να διαψεύσει το ίδιο το Υπουργείο του! 

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα με το κύριο άρθρο της υπό τίτλο «Βιασύνη», συμβουλεύει τον Χ. Σταϊκούρα να μη βιάζεται να διαδίδει θετικές ειδήσεις, καθώς η πρακτική αυτή, όπως υποστηρίζει, βλάπτει και την κυβέρνηση και την οικονομία. 

Μεταξύ άλλων, στο άρθρο επισημαίνονται τα εξής: 

«Οι υπουργοί ξέρουν ότι απευθύνονται σε ένα ακροατήριο που διψάει για καλές ειδήσεις. Παρασύρονται όμως από αυτή την προσδοκία και ανακοινώνουν –ή διοχετεύουν ατύπως– «μισοψημένες» ιδέες για ελαφρύνσεις ή άλλες φορολογικές ρυθμίσεις, τις οποίες σπεύδουν μετά να ανασκευάσουν. Η εντύπωση ότι η κυβέρνηση πειραματίζεται, εκσφενδονίζοντας αυτοσχεδιασμούς, δεν ωφελεί ούτε την ίδια ούτε βεβαίως το οικονομικό περιβάλλον».

Ο Χ. Σταϊκούρας, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΙ, ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε ότι οι δαπάνες για ενοίκια θα συνυπολογίζονται για την κάλυψη του ορίου 30% των ηλεκτρονικών δαπανών επί του εισοδήματος από το 2020 για να «χτιστεί» το αφορολόγητο. Οι δηλώσεις του πήραν μεγάλη δημοσιότητα, καθώς το θέμα αφορά εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους.

Λίγες ώρες μετά, η προαναγγελία διαψεύσθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, με τον συνήθη τρόπο των διαρροών από «έγκυρες πηγές του ΥΠΟΙΚ». Δηλαδή, ο Υπουργός διέψευσε τον εαυτό του!

Βασική αιτία είναι ότι το σύστημα των τραπεζών δεν μπορεί να «διαβάσει» τι είδους πληρωμή είναι αυτή, από τη στιγμή που δεν καταλήξει σε επαγγελματικό λογαριασμό.

Διαβάστε επίσης