ΕΥΖην

Twisted Animator: Τοιχογραφία προς τιμήν του Keith Flint εμφανίστηκε στο Southend-on-Sea


Μια τοιχογραφία προς τιμήν του Keith Flint εμφανίστηκε στο Southend-on-Sea, δύο εβδομάδες μετά τον τραγικό θάνατο του αρχηγού του συγκροτήματος «The Prodigy».

Η πόλη βρίσκεται σε απόσταση μίας ώρας από την κατοικία του Flint, στο Γκρέιτ Ντάνμοου του Έσσεξ.

Η τοιχογραφία, του καλλιτέχνη της περιοχής, Τζον Μπούλεϊ απεικονίζει τον Keith Flint να τραγουδά. Το έργο φέρει τον τίτλο «Twisted Animator» - μια αναφορά στους στίχους της μεγάλης επιτυχίας «Firestarter» των «The Prodigy».

Το έργο βρίσκεται κάτω από μια σιδηροδρομική γέφυρα στον κεντρικό δρόμο της παραθαλάσσιας πόλης και είναι πρωτοβουλία της υπεύθυνης της δημοτικής αρχής στον Τομέα Βελτίωσης Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος, Άλισον Ντιούι.

«Θεώρησα ότι θα μπορούσε να είναι ένας υπέροχος φόρος τιμής σε έναν εξαιρετικό αρχηγό συγκροτήματος από το Έσσεξ για μένα και για πολλούς ανθρώπους της γενιάς μου που βίωσαν τη rave σκηνή από τα τέλη της δεκαετίας του '80 και του '90 και αγαπούσαν τους Prodigy!», ανέφερε.

«Η ζωγραφική του Τζον Μπούλεϊ είναι ένας υπέροχος τρόπος να θυμόμαστε τον Κιθ» πρόσθεσε.

Ο Τζον Μπούλεϊ έχει ζωγραφίσει τα πορτρέτα και άλλων διάσημων στο κέντρο και στην παραλία της ίδιας πόλης, όπως της πριγκίπισσας Λέια του Star Wars και του τραγουδιστή του συγκροτήματος «The Libertines», Πιτ Ντόχερτι.

Χιλιάδες θαυμαστές των Prodigy έχουν υπογράψει αίτημα για την ανέγερση αγάλματος του Flint στη γενέτειρά του, την πόλη Μπρέιντρι στην κομητεία Έσσεξ της ανατολικής Αγγλίας.

Ο Keith Flint βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Έσσεξ και από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία. Η ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Μπρούμφιλντ στις 7 Μαρτίου, κατέγραψε ως αιτία θανάτου τον απαγχονισμό.

Τα μέλη της alternative rock και electropunk μπάντας Λίαμ Χόουλετ και Μάξιμ χαρακτήρισαν τον Keith Flint «πραγματικό πρωτοπόρο, καινοτόμο και μύθο» ενώ τον εξύμνησαν πολλά διάσημα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας.

Διαβάστε επίσης