Πολιτική

«Βόμβα» Τζανερίκου: Θα δώσω ονόματα ποιοί κυβερνητικοί προσπάθησαν να με επηρεάσουν για το κόμμα Κασιδιάρη


Βραδυφλεγή βόμβα στο πολιτικό σκηνικό βάζει ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος, απειλώντας να αποκαλύψει δημόσια ποιός ανώτατος κυβερνητικός παράγων προσπάθησε να τον επηρεάσει για να εκδοθεί απόφαση αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη, προσφέροντάς του "ανταλλάγματα" - όπως τοποθέτηση σε Ανεξάρτητη Αρχή μετά την συνταξιοδότηση του τον Ιούνιο.

Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός προειδοποίησε ότι θα δώσει ονόματα και στοιχεία στη δημοσιότητα, αντιδρώντας στην προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να τον διαψεύσει για όσα  κατήγγειλε.

Ο κ. Τζανερίκος είχε γνωστοποιήσει ότι πριν παραιτηθεί  εξαιτίας της επίμαχης τροπολογίας για Κασιδιάρη, συναντήθηκε όχι μόνον με' τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, αλλά και με δεύτερο ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο. Τώρα απειλεί ότι θα αποκαλύψει ποιος είναι ο δεύτερος αξιωματούχος, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί δια του εκπροσώπου της να πλήξει την αξιοπιστία του και τα λεγόμενά του.

Σε νέα του δήλωση στην ιστοσελίδα iEidiseis ο κ. Τζανερίκος ήταν σαφής: «Εάν επιμείνουν ότι όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιον ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην "επαφή" μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιαδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε..!»

Ο κ. Τζανερίκος, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του καταγγέλλοντας κυβερνητική παρέμβαση στη δικαιοσύνη, είπε ακόμα στο iEidiseis σχετικά με τη συνάντησή του με τον κ. Γεραπετρίτη ότι αυτή έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου και πως ο υπουργός τον κάλεσε για να συζητήσουν "διαδικαστικά θέματα" - όπως του είπε..

«H συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη έγινε την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 9.30 το πρωί, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχε την πρωτοβουλία να με καλέσει, για να συζητήσουμε, όπως είπε, διαδικαστικά θέματα. Μου είχε ζητήσει να έρθει στο γραφείο μου στον Άρειο Πάγο και το αρνήθηκα, λέγοντας του ότι δεν μπορώ να δέχομαι υπουργούς στον Άρειο Πάγο, γιατί δεν είναι πρέπον ένας Υπουργός να επισκέπτεται τα γραφεία Δικαστών στον Άρειο Πάγο. Δεν γνώριζα, ούτε μου είπε ποιο θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης. Έτσι μου πρότεινε να πάω στο γραφείο του και δέχτηκα, για να δω μήπως είναι θεσμικό θέμα που αφορά τη Δικαιοσύνη και εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργού Επικρατείας. Πήγα λοιπόν και εκεί με ρώτησε, εάν έχω να προτείνω κάτι, για να ενισχυθεί το νομικό πλαίσιο, για το κόμμα Κασιδιάρη και του απάντησα ότι, δεν έχω να προτείνω κάτι, γιατί είναι επαρκές το νομικό πλαίσιο και δεν χρειάζεται κάτι άλλο και δεν έχω να προτείνω κάτι. Λίγες μέρες αργότερα, στις 6 Απριλίου, κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη. Τι μεσολάβησε από τη συνάντηση μας με τον κ. Γεραπατρίτη μέχρι τις 6 Απριλίου, που κατατέθηκε η τροπολογία Βορίδη στη Βουλή;»
Και συνεχίζει ο κ. Τζανερίκος:

«Αφού λοιπόν με κάλεσε ο κ. Γεραπετρίτης, για να συζητήσουμε διαδικαστικά θέματα, όπως λέει και με ρώτησε εάν έχω να προτείνω κάτι, για το νομικό πλαίσιο, για το κόμμα Κασιδιάρη, πως και δεν μου ανέφερε τίποτα, για την τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή, στις 6 Απριλίου; Δεν θα έπρεπε να έχει ζητήσει τη γνώμη μου, αφού τον ενδιέφερε η γνώμη μου; Θα μπορούσε να μου έχει πει «αυτό θα κάνουμε». Γιατί λοιπόν δεν ενημερώθηκα, αφού μου δόθηκε η πρωτοβουλία να πω τις απόψεις μου; Και γιατί δεν με ενημέρωσαν μετά και γιατί, αφού το αποφάσισαν δεν με ενημέρωσαν, αφού ήθελαν τη γνώμη μου;»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα