Πολιτική

Βελόπουλος: Πόσο ανεξάρτητη είναι μία Αρχή όταν τα μέλη της διορίζονται από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ & ΚΙΝΑΛ


«Η φράση και μόνο "Ανεξάρτητες Αρχές" είναι ύβρις στην ελληνική γλώσσα. Οι υπεύθυνοι τοποθετούνται από την κυβέρνηση. Πόσο ανεξάρτητη είναι μία Αρχή όταν τα μέλη της διορίζονται από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ κ.λπ.;» ανέφερε μιλώντας νωρίτερα στην Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τον υγιή ανταγωνισμό της αγοράς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. «Στην Ελλάδα οι Ανεξάρτητες Αρχές υπολογίζονται περίπου στις 37, ενώ κατά το Σύνταγμα θα έπρεπε να είναι πέντε», συνέχισε ο κ. Βελόπουλος.

«Αν λοιπόν έχουμε 37 Ανεξάρτητες Αρχές γιατί πρέπει να έχουμε 55 υπουργούς; Λέει λοιπόν το ν/σ ότι μια Ανεξάρτητη Αρχή μπορεί να προχωρήσει στη σύναψη δημοσίων συμβάσεων, να μισθώνει κτίρια για 40 χρόνια, να απασχολεί 250 εργαζομένους, να μοιράζει χιλιάρικα σε πρόσωπα και στο τέλος να μη γνωρίζουμε πού έχουν πάει τα χρήματα αυτά. Ναι, είναι ευρωπαϊκή οδηγία, αλλά υπάρχουν κι άλλες ευρωπαϊκές οδηγίες που όμως δεν τις εφαρμόζετε. Εφαρμόζετε αντίθετα όλα τα στρεβλά, αδιανόητα και παράλογα. Μια ανεξάρτητη αρχή δεν μπορεί να επιβάλει πρόστιμα χωρίς να τηρείται η αρχή της αναλογικότητας. Το ίδιο συμβαίνει και με το ΕΣΡ. Έτσι βλέπουμε να πληρώνει ο Σκάι πρόστιμο 15.000 ευρώ και ένα επαρχιακό κανάλι να πληρώνει πρόστιμο 50.000 ευρώ! Η Γερμανία, που έχει 80 εκατ. πληθυσμό δεν έχει τόσες Ανεξάρτητες Αρχές όσες έχει η Ελλάδα. Πώς γίνεται αυτό; Πόσους ακόμα πρέπει να διορίσει, πρέπει να βολέψει η ΝΔ ώστε συστήνει ασύστολα Ανεξάρτητες Αρχές;».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη αγορά των μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale και έκανε λόγο για «κομματική εκμετάλλευση».

«Πριν από ένα χρόνο εγώ από αυτό το βήμα επέμενα ότι πρέπει να πάρουμε τα Rafele, αλλά αυτό το κιτς της εκμετάλλευσης με την κομματική σφραγίδα αεροπλάνων που πληρώνει ο ελληνικός λαός ήταν εξόφθαλμο. Πλήρωσε ο λαός και καλά κάνατε και πήρατε τα Rafale, αλλά δεν μπορούν τα μαχητικά αεροσκάφη να γίνονται αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης. Είναι ντροπή αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός. Το θέμα είναι, έχετε την πολιτική βούληση να καταρρίψετε τουρκικά drones που ίπτανται στον ελληνικό εναέριο χώρο. Αυτό λείπει. Αλλά δεν έχετε την πολιτική βούληση γιατί είστε φοβικοί. Πάντα ήσασταν», είπε ο κ. Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, εξέφρασε ανησυχίες για την πορεία της Οικονομίας.

«Έχουμε δημοσιονομικό έλλειμα στο 10% ΑΕΠ, εμπορικό έλλειμα πάνω από 30%, ασφαλιστικό έλλειμμα στα ύψη, δίδυμα ελλείμματα, δημόσιο χρέος στο 200% του ΑΕΠ, ιδιωτικο χρέος ρεκόρ και εσείς επαίρεστε ότι τα πάτε καλά; Έχετε αντιληφθεί τα νούμερα του ισολογισμού του ελληνικού κράτους; Αν τα έχετε καταλάβει τότε φαίνεται ότι είστε γνώστης της ιστορικής κυβίστησης. Αυτό όμως οδηγεί σε νέο μνημόνιο, το οποίο έρχεται και είναι αποτέλεσμα των δικών σας κακών επιλογών. Δεν γεννιέται μόνο του το μνημόνιο. Αλλά οφείλεται στο γεγονός ότι εδώ και 40 χρόνια δεν μπήκατε ποτέ στην λογική της παραγωγής πλούτου», είπε ο κ. Βελόπουλος και κατέληξε:

«Πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο. Τα δανεικά τα παίρνετε από την ΕΕ, δίνετε επιδόματα 500 ευρώ στους πολίτες, τους ξεγελάτε αλλά δεν παράγετε πλούτο. Απαιτείται οικονομικός πατριωτισμός για το σύνολο των προβλημάτων της κοινωνίας. Και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο στην εξουσία βρίσκεται ο κρατικοδίαιτος παρασιτικός νεποτισμός. Δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα έτσι.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είστε ίδιοι. Και ξέρετε τι σας συνδέει; Η υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς, τα ανοικτά σύνορα, η εγκατάλειψη των ελληνικών κοιτασμάτων, το αφήγημα του παραμυθιού της κλιματικής αλλαγής, η ενσωμάτωση των παράνομων μεταναστών, η συμφωνία των Πρεσπών, οι ψευτοπροοδευτικές αντιλήψεις ων δικαιωματιστών, η αφαίμαξη του δημοσίου χρήματος. Όλα αυτά είναι δικά σας επιτεύγματα».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα