Πολιτική

Βενιζέλος: Μέγα σφάλμα Μητσοτάκη οι «νόμιμες υποκλοπές»


Οι τηλεφωνικές υποκλοπές και η παρακολούθηση πολιτικών προσώπων αποτελούν εκφάνσεις ενός «μοντέλου συγκεντρωτικής άσκησης της εξουσίας που φτάνει στα όριά του», τονίζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος,παρεμβαίνοντας με δήλωση του στο μέγα πολιτικό θέμα των ημερών.

Ο έμπειρος πολιτικός και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, χαρακτηρίζει μέγα λάθος του πρωθυπουργού την τοποθέτησή του ότι η  παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη ήταν «τυπικά νόμιμη, αλλά πολιτικά εσφαλμένη».

Ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι οι υποκλοπές τηλεφωνικών επικοινωνιών συνιστούν πρωτίστως αξιόποινη πράξη. Δεν υπάρχει δε ούτε στοιχειώδης νομιμοφάνεια, όταν επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας παραβιάζεται το απόρρητο των επικοινωνιών ευρωβουλευτή, που διαθέτει σε εθνικό επίπεδο τη νομική προστασία του βουλευτή.

Δεν μπορεί να παρακολουθείται βουλευτής ή ευρωβουλευτής - και κατά μείζονα λόγο αρχηγός κόμματος - για λόγους «εθνικής ασφαλείας», επισημαίνει ο πρώην υπουργός.

Συνεπώς, ως προς το συγκεκριμένο και ομολογημένο συμβάν, οφείλουν να κινηθούν αμέσως τα αρμόδια όργανα της ποινικής δικαιοσύνης, που δεν χρειάζεται να περιμένουν καμία κοινοβουλευτική διαδικασία

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα