Πολιτική

Βούτσης: Γιατί τα κανάλια δεν έδειξαν το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για τη Novartis;


«Ερωτώ δημοσίως και εκφράζω την απορία μου, γιατί τα ιδιωτικά κανάλια, πλην μόνο ενός, δεν έδειξαν το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για το μεγάλο σκάνδαλο της Novartis, που είναι προϊόν πολύμηνης και σοβαρής δημοσιογραφικής έρευνας», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «σε αυτό το ντοκιμαντέρ έχει μιλήσει και ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος λέει ευθέως ότι η Novartis πράγματι δίνει χρήματα στους πολιτικούς» και χαρακτήρισε «πάρα πολύ προβληματικό» το ότι «κανένα κανάλι και η Δημόσια Τηλεόραση που κατεξοχήν θα έπρεπε να το δείξει, δεν έχει μπει στον κόπο να το προβάλει».

Δήλωσε πως «ούτε κατά διάνοια η πλειοψηφία δεν έχει τη δυνατότητα να εξαιρέσει βουλευτές από την Προανακριτική» και ότι «πρόκειται για μία άκρως αντικοινοβουλευτική ενέργεια και έναν πολύ ολισθηρό δρόμο». Είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αντικαταστάτες των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου: «Δεν θα διευκολύνουμε την τάση που υπάρχει στη ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛ, μέσω διαδικαστικών θεμάτων, να μην υπάρξει εξέταση του κ. Φρουζή. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνεργήσει σε αυτήν την προσπάθεια».

Ο κ. Βούτσης κάλεσε την ΝΔ να ψηφίσει στην επερχόμενη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 86 «που αφορά στην ευθύνη υπουργών έτσι ώστε να μην παραγράφονται τα αδικήματα», «διαφορετικά θα δείξει την πρόθεση και θέλησή της να "θαφτούν" οι ευθύνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Novartis».