Τουρισμός

VR εμπειρίες spa από ξενοδοχεία στην Ιαπωνία!


Με έναν καινοτόμο τρόπο αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την κατακόρυφη πτώση της τουριστικής κίνησης λόγω του κορονοϊού ιδιοκτήτες ξενοδοχείων με spa στην Ιαπωνία:

Άρχισαν να προβάλλουν πλάνα εικονικής πραγματικότητας (VR) των ιαματικών λουτρών στο YouTube, ώστε οι μελλοντικοί τουρίστες να αποκομίσουν τα οφέλη του zen τρόπου ζωής από το σπίτι τους, ή τουλάχιστον να αισθανθούν ότι βρίσκονται εκεί.

Το 90% των Ryokan (παραδοσιακών ξενοδοχείων σε περιοχές με ιαματικά λουτρά στην Ιαπωνία) έχουν κλείσει στην Αρίμα, διάσημο για τα spa του θέρετρο.

Μία ομάδα ιδιοκτητών ξενοδοχείων με spa αποφάσισε να προσφέρει VR εμπειρίες, για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να περάσουν ευχάριστα την περίοδο της απομόνωσης.

«Οι ιαματικές πηγές της Ιαπωνίας μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία ατόμων σε καραντίνα σε όλο τον κόσμο, καθώς και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της καραντίνας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε, έστω και λίγο, να βοηθήσουμε στη μείωση των λοιμώξεων και την επιβάρυνση από τον νέο κορονοϊό» αναφέρουν.

Πριν από την τρέχουσα κρίση, το θέρετρο με τις ιαματικές πηγές κατέγραφε αύξηση των επισκεπτών από το εξωτερικό, αλλά τώρα 27 από τα 31 ξενοδοχεία έχουν κλείσει λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Οι ιδιοκτήτες τους αποφάσισαν να «αναλάβουν επείγουσα δράση» και πρότειναν την ιδέα της προβολής βίντεο VR - με την ελπίδα ότι οι θεατές θα ανακουφιστούν από το άγχος μένοντας στα σπίτια και απολαμβάνοντας εικονικά τελετουργίες ευεξίας.

Τα ιαματικά λουτρά πέντε ξενοδοχειακών μονάδων εμφανίζονται σε πλάνα διάρκειας 15 έως 20 λεπτών το καθένα.

Μέσω των βίντεο οι θεατές βυθίζονται σε μια οπτική και ακουστική εμπειρία και αισθάνονται την αύρα που περιβάλλει ένα υπαίθριο λουτρό, καθώς πέταλα ανθισμένων κερασιών αιωρούνται στον αέρα και ακούγεται ο ήχος του τρεχούμενου νερού.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα γυαλιά VR.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης